Bilder fra Porsgrunn
Foto: Bjørn Berg Johansen
Tekst: Gunnar Lie
Tilbake
 
Rådhuset i Porsgrunn er åstedet for den historiske mannjevningen mellom Espen Lie og Geir Sune Tallaksen. Rådhuset ble bygget i 1905. Den monumentale trappa ned mot Porsgrunnselva er ny i jubileumsåret 2007. Porsgrunn er 200 år i år.I tenkepausene kan Espen og Geir Sune nyte den flotte utsikten ned mot "Ælva" fra Rådhusets balkong.
Ordfører Øystein Beyer utfører stikkampens aller første trekk, på kommando fra Espen, og under streng overvåking av turneringsleder Øyvind Bentsen. Ordføreren har nemlig en lei tendens til alltid å ville flytte hesten, fordi han synes den beveger seg så vakkert på brettet.

For et bilde! (Gratulerer, Bjørn!) Se på de flotte representantene for Porsgrunn by og Norsk sjakk. Se på Geir Sune. Se på Espen. Se på Kongepokalen. Se på lysestaken i ekte sølv. Se på Byvåpenet. Jeg blir varm i brystet og stolt i hodet....
FM Espen Lie viser topp konsentrasjon og "fighting face".
FM Geir Sune har lagt seg til et visst Viking-utseende i det siste. Hvor er det blitt av den uskyldige guttungen vi ble kjent med i slutten av nittiåra?


I Gunnar Lies åpningstale ble Porsgrunns og Norges to fremragende ambassadører for sjakk fremhevet. Likeså Ordfører Øystein Beyer og hans massive oppbacking av sjakk i byen vår, og for hans selvlagede, nydelige formiddagskaffe like før start.

Bronsemedaljør og Stormester Kjetil Aleksander Lie samlet stor interesse med sine kyndige "Live"-analyser.

Skjuler det seg et lite smil bak den lett knyttede neven? Geir Sune har kanskje koblet grepet i parti to med 19.d5.
Er det en smule bekymring å spore hos Espen, i stillingen som har oppstått etter 22.Dxc5? Men den gutten vet å kjempe, så ennå er intet avgjort!
GS ser uforskammet pigg ut etter 14 timers effektiv sjakkspilling. Skjønt effektiv og effektiv, fru Blom....
- Hmmmm. Dette må da være remis?
Fra premieutdelingen av Ordfører Øystein Feyer Porsgrunn
Kongepokalen til Espen Lie
Det kan være godt med en trøst etter og ha tapt Norgesmesterskapet
En glad lillesøster etter seieren om Norgsmesterskapet