Stikkamp NM 2007 Porsgrunn
Dato 21.-23.september
 
 
FM Geir Sune Tallaksen
FM Geir Sune Tallaksen, Posgrunn

Stikkampen om NM-mesterskapet spilles i Porsgrunn mellom
Geir Sune Tallaksen og Espen Lie
begge spillere fra Porsgrunn

Endelig! Espen vant kampen blant likemenn. En historisk NM-tittel til Porsgrunn. Aldri før har en Eliteklasse-medalje gått til Porsblomstens by. Nå har vi tre; takket være Espen, Geir Sune og Kjetil.
En stolt Ordfører Øystein Beyer med to forbilledlige ambassadører for Porsgrunn by.

Nytt parti søndag kl.11.00
Live
1.runde kl. 13.00 - fredag.
Hvit: FM Espen Lie - FM Geir Sune Tallaksen Parti PGN analyse

Første partiet ble remis (uavgjort)
Bilder

2.runde kl. 13.00 - lørdag.
Hvit: FM Geir Sune Tallaksen - FM Espen Lie Parti PGN analyse

Dagens parti startet ganske overraskende med 1.Sf3. Mange hadde nok ventet en ny benoniduell, med evt. forbedringer fra årets NM-oppgjør de to imellom, men Geir Sune ble den første til å avvike med sitt første trekk. Stillingen som oppstod etter 12 trekk var likevel en meget spennende sådan. Espen satte igjen lit til sin "Tarrasch-spesial", med 9...c4, og først i det 12.trekk, med Tad8 avvek han fra tidligere bravader i sin variant. Videre var publikum, og undertegnedes bestemte oppfatning at hvit fikk et markant overtak, særlig etter 19.d5. MEN; Espen forsvarte seg videre iskaldt, og den bestemte oppfatning i skrivende stund er at man snart vil se spillerne røyke fredspipe nok en gang, hvilket i så fall tilsier neglebitende spenning også imorgen. Geir Sune har riktignok et visst overtak i den nåværende stilling, men nok til å vinne? Neppe! Time will show... :-) - Kjetil A. Lie-

Søndag hurtigsjakk

I dag skal det gå unna! Hurtigsjakken gir resultater syv ganger så fort som i langsjakken, så i dag må vi da få avgjort matchen!? Geir Sune og Espen drar her i gang første "tie-break" parti, og unge Reid Erik Friberg ser ut som han vil gi Espen et ekstra hode å tenke med.
På'an igjen med det andre tie-break partiet! En tøff slagveksling i første hurtigsjakkparti ga likevel bare remis. Publikum håper kanskje på en avgjørelse snart?
 
Nok en poengdeling,.... men det begynner vi jo å bli vant til nå. Reglementet sier da to nye partier. Det tredje partiet startet kl.13.15, og det betyr at vi kan ha en vinner i løpet av et par timer. Time will show!
 
Kl.13.55 har Espen en hard forsvarsjobb foran seg i det tredje hurtigsjakkpartiet. Geir Sune har opparbeidet seg en klar fordel. Rollene er byttet om fra scenen i søndagens første parti.
 
Fjerde partiet starter kl.14.25

 

Espen gjorde forsvarsjobben, mens "Girkassa" bomgira en smule på slutten av søndagens tredje oppgjør. Dermed nok en fredspipe. I det fjerde partiet fikk vi endelig en Benoni-åpning, som sikkert mange hadde ventet i et av langsjakkpartiene.
 
Kl.15.00 er det kritisk! Espen har gigantisk fordel, og dobbelt så god tid som Geir Sune. Får vi omsider en avgjørelse?
 
ESPEN LIE ER NORGESMESTER!! Kl.15.15 fallt avgjørelsen, da Espens kongeangrep slo gjennom for fullt.

Lørdag

Espens gamle far holdt på å gå direkte i gulvet, da guttungen spilte 42...Tb1. Bjørn mente også at "dett var dett", og at nå ville "Girkassa" vinne. Men Kjetil stormester kunne berolige med at Espen antakelig hadde funnet en smal sti inntil halvpoenget.
Så mye styr og slit, bare for å sitte igjen med to konger! Gunnar, Ida Elisabeth, Andreas og Ann Helen hører på hovedpersonenes utlegginger om seks timers nytteløst slit. Remis igjen, og "tie-break" søndag kl.11.00, altså.


Porsgrunn

 

 


Kongepokalen
Foto:Bjørn Berg Johansen

FM Espen Lie
FM Espen Lie, Porsgrunn
 
Porsgrunns store far
Gunnar Lie en primusmotor i Porsgrunn.
I 2006 ble det arrangert NM for lag der Porsgrunn vant.
I år blir det NM tittel individuelt med klubboppgjør.
 


 
 

Copyright © Kontakt Webmaster