Her er det plass til reklame
HALDEN SJAKKLUBB
Tirsdager fra kl 1830. VIOLGATA 14 Halden (frivillighetssentralen) Møt opp før kl 1900 så er muligheten der for å delta i den pågående turneringen.
Kontakt Ragnar Knutsen
ragnar.knudsen@hiof.no eller (Kontakt) h-rangoy@online.no
Norges Sjakkforbund
Ungdommens Sjakkforbund
Østfold Sjakkrets
Klubb sider.
Fredriksstad SS
Ind-Østfold SK
Moss SK
Sarpsborg SK
Selbak SK
Hovedsiden

Linker
Terminliste  2011Oppdater--høsten

Høstturneringen
2000
Høstturnerigen
2001
Klubbmesterskapet
2002
Fredriksten-kula
14.sept.
Vårturneringen 2002
11.-30.mai
ØM Lynsjakk 16.nov
Sarpsborg
Høstturneringen 
2002

 Klavestads
Minneturnering 05
 Partier

Nyheter

 

??

31.08.11. Ny formann i Halden SK og første runde i høstturneringa.
Ja, ja, så har jeg tatt på meg både formanns-, turneringsleder- og mediekontaktvervene i Halden Sjakklubb, etter at Anker Aasum måtte si fra seg de to første av dissevervene. Det blir endel å gjøre også utenfor brettet...
Nye sjakksider
Se også på Facebook

 

23.08.11. Første sjakkkveld i Halden - høsten 2011.
Hurtigsjakk 15 min - 12 deltakere.

Helge Rangøy 5.5, Ortiz 4.5, Tom Hansen, Tor Lauritsen og Jens Eikre 4, Terje Samuelsen 3.5, Ric. Knudsen 3, Bjørnar Knudsen, O. Gjerstad og Endre Endresen 2, Valerio Tosi 1.5 og Ulf Lindstrøm 0.

Rangøy vinner av kl. A - Jens Eikre vinner av B. Alle gratuleres. Førstkommende tirsdag starter HØSTTURNERINGEN og alle er velkomne til dyst. Åpen turnering! hr

 

11.08.11. Ny kontakt til klubbkvelden er Ragnar Knutsen på tlf. 45 47 20 27 eller mail: ragnar.knudsen@hiof.no

10.08.11. Oppstart i Halden blir 23.august, se også den nye terminlisten for høsten, vi ønsker gamle og nye velkommen!

15.06.11. KVARTERMESTER'n 2011 gikk av stabelen i kveld, som siste turnering før sommerferien. Ryan Lund er herved utropt som årets KVARTERMESTER i Halden - med 5.5 poeng. Helge Rangøy fulgte med 5, foran Sigmund Lunde med 4. Deretter Lauritsen og Stabbetorp 3, Hansen og Samuelsen 2 poeng.

Gruppe B: Og kommende kvartermester? Jens Eikre med 3 poeng - på kvalitet foran Tom Rune Johansen og Juliussen 3, Tosi 2, og Runar Knudsen .5

En hyggelig avslutningsturnering og sesong, og vi ønsker alle en god sommer! Terminliste for høsten vil komme når formann Aasum har kommet seg på beina igjen. Vi ønsker ham god bedring og sees til nye turneringer på høstparten. hr

God sommer!

08.06.11. Barnas BGP/UGP i Halden 12. juni er avlyst
Neste tirsdag spilles "Kvartermesteren 2011" i spillelokalene våre i Violgt 14. 6 runder 15 min hurtigsjakk.
Med forbehold om at lokalet er åpnet igjen etter vannskade. hr

 

01.06.11. Ragnar Knudsen vant vårturneringen.
Med ett poengs forsprang på Helge før siste runde, kunne Ragnar gjennom å spille opp en solid stilling mot bror Bjørnar, med god grunn tilby en tidlig remis, noe som raskt ble mottatt. Dette var et godt resultat for begge, ettersom Bjørnar dermed også vant premiegruppe B. Helge vant tilslutt sluttspillet i et spennende parti mot Anker, hvor det lange var uklart hvem som sto best, og sikret 2. plassen. Terje har hatt en god turnering, og spiller mye god sjakk, men er fortsatt litt for glad i å ta remis i gode stillinger. Mot Tor sto han både strategisk best og bonde over da fredsslutt ble inngått. Rolv hadde ikke dagen, og gikk feil allerede tidlig i åpningen mot Tom, og Tom vant greit da offiserstap for Rolv var uunngåelig. Jens er fortsatt talentfull, men må prøve å få mer turneringserfaring og også velge åpninger som passer hans spillestil bedre for at utviklingen skal skyte fart. Mot Endre kunne det endt med tap i midtspillet i en Budapest-gambit, men Endre utnyttet ikke fordelen sin på best måte, og Jens kom tilbake førte sluttspillet solid til vinst. Valerio vant offiser i åpninga mot Ulf, og vant greit. Jon Steinar gjorde come-back gjennom en seier i et komplisert taktisk parti mot Lasse.
Partier fra Halden Sjakklubb publiseres jevnlig på http://ragnark.blogg.no

Resultater:
Bjørnar Knudsen-Ragnar Knudsen 1/2-1/2
Helge Rangøy-Anker Aasum 1-0
Rolv Juliussen-Tom Hansen 0-1
Terje Samuelsen-Tor Lauritsen 1/2-1/2
Endre Endresen-Jens H.Eikre 0-1
Ulf G. Lindstrøm-Valerio Tosi 0-1
Jon S. Mjølnerød-Lasse Øberg 1-0

Sluttstillingen:
5.5 poeng: Ragnar Knudsen
5 poeng: Helge Rangøy
4 poeng: Bjørnar Knudsen og Tom Hansen
3.5 poeng: Anker Aasum, Terje Samuelsen og Jens H.Eikre
3 poeng: Gustav Dahll, Rolv Juliussen, Tor Lauritsen og Valerio Tosi
2 poeng: Endre Endresen og Ulf G. Lindstrøm

1 poeng: Jon S. Mjølnerød og Arne Knudsen 0 poeng: Svein Sjøberg og Lasse Øberg Spillerne har spilt et svært varierende antall partier.

24.05.11. 6.runde: Ragnar vant toppoppgjøret
Resultater 6.runde i vårturneringen:
Ragnar Knudsen-Helge Rangøy 1-0
Bjørnar Knudsen-Terje Samuelsen 1/2-1/2
Jens H. Eikre-Rolv Juliussen 0-1
Valerio Tosi-Tom Hansen 0-1
Tor Lauritsen-Endre Endresen 1-0
Lasse Øberg-Ulf G.Lindstrøm 0-1

Ragnar fikk revansje mot Helge i toppoppgjøret i 6. og nest-siste runde.
Han overrasket iallefall seg selv med å spille 1.e4, og fikk spillet inn i posisjonelle baner med en liten fordel etter åpninga. Helge prøvde å åpne opp f-linja, men det viste seg å være for tidlig. Ragnar vant en bonde, og ikke minst fikk han en sluttspillfordel som han gradvist økte stødig inn til vinst. Bjørnar og Terje hadde et jevnt parti med flere remistilbud underveis, noe som til slutt også ble resultatet etter at brettet var ribbet for materiell. Rolv sto klart best i midtspillet mot Jens, og kunne nok utnyttet fordelen bedre, men Jens hadde tilsynelatende jevnet ut da partiet plutselig gikk tapt. Valrieo på plass igjen angrep på kongefløyen mot Tom, men angrepet ble blokkert og Tom fikk til et motangrep som etterhvert ble vinnende. Tor og Endre hadde et spennende parti, som så ut til å være i balanse da Endre var uheldig og bukket bort en offiser.
Lasse-the-comeback-kid og Ulf hadde dagens Texas-parti, hvor Ulf til slutt endelig fikk uttelling for mye bra spill i turneringa. Ellers veldig hyggelig å foruten Lasse også å se German og Jon Steinar innom lokalene igjen!

Stillingen etter 6.runder:
5 poeng: Ragnar Knudsen
4 poeng: Helge Rangøy
3.5 poeng: Anker Aasum og  Bjørnar Knudsen
3 poeng: Gustav Dahll, Rolv Juliussen, Tom Hansen og Terje Samuelsen
2.5 poeng: Tor Lauritsen og Jens H. Eikre
2 poeng: Valerio Tosi, Endre Endresen og Ulf.G.Lindstrøm
1 poeng: Arne Knudsen
0 poeng: Sverre Sjøberg og Lasse Øberg

*************************************************************************************************************************************

11.05.11. Vårturneringen: Anker slo Helge i 5. runde
Resultater 5. runde:
Anker Aasum-Helge Rangøy 1-0
Ragnar Knudsen-Terje Samuelsen 1-0
Jens H-Eikre-Gustav Dahll 0-1
Ulf G- Lindstrøm-Bjørnar Knudsen 0-1
Arne Knudsen-Tor Lauritsen 0-1
Rolv Juliussen wo 1p.

Ny spenning i vårturneringen etter at Anker vant oppgjøret mot Helge på 1. bord. Etter et jevnt midtspill, fant Anker de beste offisersplasseringene og fikk initiativ og angrep i åpen f-linje. Helge hadde derimot fribode, så utfallet var ikke gitt før Helge bukket bort en løper. Litt tilløp til dramatikk var det da Ankers klaff falt etter ca. 60 trekk, men det viste seg at han hadde sin halvtime esktratid igjen. Forvirrende med elektroniske ur som ikke gir 30 minutter ekstra ved 40 trekk, men teller ned til 0 sekunder og deretter gir tillegget, ofte lenge etter 40 trekk er spilt. Terje spilte fornuftig og kom rimelig greit ut av åpningen mot Ragnar, men bukket så en viktig bonde, hvoretter Ragnars initiativ på dronningfløyen ble avgjørende. Jens prøvde Evans-gambit mot Gustav, men Gustav forsvarte seg godt. Med bonde under burde Jens på et tidspunkt avviklet inn i et remispreget sluttspill. Istedenfor ofret han offiser, uten å få nok angrep og kompensasjon. Ulf var i førersetet mot Bjørnar, og kunne i midtspillet ha satt begge Bjørnars løpere bak en bondekjede med både lås og slå på.
Bjørnar lå så bonde over inn i sluttspillet, men Ulf så ut til å klare remis, da han dessverre gikk rett i et mattnett. Arne og Tor hadde et lenge jevnt parti, men Tor var hakket flikere til å plukke bønder, og vant med to fribønder i tårnsluttspillet. Rolv hadde wo.

Helge og Ragnar i tet med 4 poeng, tett fulgt av Anker med 3.5. To runder igjen. Neste spillekveld 24. mai. (RAK)

04.05.11. Helge slo Ragnar i toppoppgjøret.
Helge fant frem finspillet, og malte med hvit sakte men sikkert ned Ragnar i toppoppgjøret i 4. runde vårturneringa. Helge førte partiet hele veien, med gode plasseringer av offiserer og bruk av hele brettet. Sluttspillet lot seg ikke holde for Ragnar, gode forsøk til tross. Terje lot Anker slippe unna med remis, i en stilling som Anker nok selv hadde spilt videre i, med bonde over og initiativ. Godt spilt i åpninga av Terje, men neste gang spiller du videre! :). Rolv angrep mot Jens, men fant ikke noen matt, og da gikk det som det ofte gjør i partier der forsvareren får kontre tilbake mot svake brikker og felter. Tom så ut til på vinne greit nok mot Ulf, og Ulf sitt siste trekk på skjema mÅtte bli "gir opp". Bjørnar spilte fikst mot Tor, men sluttspillet 3 mot 2 bønder som oppsto til slutt, var ikke til å vinne.

Resulater 4. runde:
Helge Rangøy - Ragnar Knudsen 1-0
Terje Samuelsen - Anker aasum 1/2-1/2
Rolv Juliussen - Jens H. Eikre 0-1
Tom Hansen - Ulf G. Lindstrøm 1-0
Tor Lauritsen - Bjørnar Knudsen 1/2-1/2
Arne Knudsen wo.

 

13.04.11. Knudsen og Rangøy i tet i vårturneringen
Resultater 3. runde:
Anker Aasum - Ragnar Knudsen 0-1
Gustav Dahll - Helge Rangøy 0-1
Bjørnar Knudsen - Jens H. Eikre 1/2-1/2
Endre Endresen - Rolv Juliussen 1-0
Valerio Tosi - Ulf. G. Lindstrøm 1-0
Tor Lauritsen - Terje Samuelsen 0-1
Tom Hansen - Arne Knudsen 1-0

Ragnar rotet seg litt bort i åpninga mot Anker, og måtte spille Ke8-f8 i 8. trekk for å unngå direkte tap. Anker byttet da noe uheldig ut sin gode hvitløper for å påføre Ragnar dobbeltbonde, og kom på defensiven.
Ragnar brukte et kongeangrep på å vinne en bonde, men Anker kunne muligens holdt sluttspillet som oppsto ved å bytte begge tårnene fremfor å gå inn i et tapt tårn- og springersluttspill. Helge utnyttet en klumpete offisersplassering fra Gustav til å vinne offiser allerede i åpninga, og resten var rimelig grei teknikk for en spiller av Helges kaliber. Bjørnar og Jens hadde et remisparti som så ut til å være i likevekt hele veien, selv om Bjørnar måtte spille nøyaktig mot slutten for å unngå tap. Endre tok siste stikk med en fjern fribonde i sluttspillet mot Rolv. Fin seier av Endre, som spiller solid posisjonell sjakk. Valerio vant greit med materiell fordel mot Ulf, det samme gjorde Tom mot Arne. Denne referenten fikk, pga. sitt dårlige åpningsspill, ikke med seg hva som skjedde i åpninga mellom Tor og Terje, men da han omsider fikk kikket seg rundt på de andre partiene etter med små grimaser og tyve minutter betenkingstid å ha spilt kongen til f8, sto Terje dronning over i midstpillet! Partiet var slutt like etter. (RAK)

Ratingfavorittene Ragnar og Helge topper med 3 poeng hver.

12.04.11. Nye Ratingtall for Halden 1.april 2011.
1: Lund Frode Ryan Halden 1829 516 2019
2: Knudsen Ragnar Halden 1817 588 2007
3: Rangøy Helge A. Halden 1750 1344 1944
4: Springinsfeld German Orti (Tidl. Halden) 1542 54
5: Aasum Anker Halden 1530 507 1862
6: Mjølnerød Jon Steinar Halden 1474 60
7: Hansen Tom Halden 1337 102
8: Dahll Gustav Halden 1279 239
9: Lauritsen Tor Halden 1251 374
10: Sjøberg Svein Halden 1211 13
11: Juliussen Rolv Halden 1208 122
12: Knudsen Bjørnar Halden 1205 89
13: Samuelsen Terje C. Halden 1192 171
14: Eikre Jens Hofgaard Halden 1183 78
15: Tosi Valerio Halden 1178 214
16: Endresen Endre Halden 1048 25
17: Knudsen Richard Halden 1017 42
18: Øberg Lasse (Tidl. Halden) 1010 67
19: Knudsen Robert (Tidl. Halden) 993 62
20: Godoy Javier (Tidl. Halden) 922 10
21: Lindstrøm Ulf Georg Halden 803 34
22: Knudsen Arne Halden 741 166

06.04.11. 2. runde i vårturneringen:
Ragnar Knudsen - Bjørnar Knudsen 1-0
Rolv Juliussen - Helge Rangøy 0-1
Anker Aasum - Endre Endresen 1-0
Ulf G. Lindstrøm - Gustav Dahll 0-1
Svein Sjøberg - Valerio Tosi 0-1
Terje Samuelsen - Tom Hansen 1-0
Jens H. Eikre wo 1p

Ragnar festet grepet i åpningsspillet på lillebror Bjørnar, men Bjørnar forsvarte seg bra i en vanskelig og passiv stilling. Imidlertid ble det i midtspillet for mange svake felter å holde orden på, og Ragnars offiserer vant veien til seier på typisk vis. Etter en balansert åpning, karret Helge til seg en offiser i midtspillet mot Rolv, og slapp deretter ikke taket på seieren. Anker fikk noen herlige linjer og diagonaler å jobbe med inn mot Endre sin konge, og tok en rask og effektiv seier. Gustav fikk tidlig materiell fordel mot Ulf, og selv om sistnevnte så ut til å få noen angrepssjanser i åpne linjer, sikret Gustav poenget på solid vis. Valerio omsatte en posisjonell fordel til kvalitetsvinst mot Svein, og vant ganske greit. Terje og Tom hadde nok en gang en skarp duell, og som sist de møttes var det Terje som fant best ut av komplikasjonene. Tom ga opp litt vel tidlig i et dobbelt tårnsluttspill med to bønder under. Jens fikk et wo-poeng, og brukte kvelden til å analysere en stilling i Prøysisk forsvar sammen med Odd-Ragnar Gjerstad.

Neste runde er det slutt på seedet rundeoppsett, og da møtes 2-poengerne Helge og Ragnar og Gustav og Anker til viktige toppdueller før påskeferien (RAK)

29.03.11. 1. runde i vårturneringen:
Valerio Tosi - Ragnar Knudsen 0-1
Helge Rangøy - Tom Hansen 1-0
Jens H. Eikre - Anker Aasum 0-1
Gustav Dahll - Terje Samuelsen 1-0
Endre Endresen - Tor Lauritsen 1-0
Bjørnar Knudsen - Svein Sjøberg 1-0
Arne Knudsen - Rolv Juliussen 0-1
Ulf G. Lindstrøm wo 1 p

Valerio og Ragnar
Raske og greie seire for de to topprangerte, Ragnar og Helge. Valerio somlet litt med utviklingen og Ragnar fikk åpnet opp og satt inn en vinnende taktisk kombinasjon allerede i åpningsspillet, mens Helge heller ikke brukte lang tid da han fikk akkurat det vidåpne, frie spillet han ønsket mot Tom i sin favorittåpning, Skotsk. Anker fikk kvalitet over i midtspillet mot Jens, men det varte vel og lenge før han kunne nye godt av fordelen, pga. Jens sitt offensive motspill. Terje blunket tidlig vekk en offiser mot Gustav, men fikk noen bønder, og resultatet var ikke gitt før enda en offiser havnet i en binding og deretter ute på sidelinja. Endre spilte suveren posisjonell sjakk mot Tor, og presset seg fremover i sentrum og på kongefløyen til en solid seier, mens Bjørnar også sakte styrte til sluttspillvinst mot Svein i høyst posisjonelt farvann. Arne og Rolf hadde på sin side et taktisk komplisert parti, hvor førstnevnte hang godt med til tross for tårn under, og Rolf kom med nød og neppe unna hengende mattrusler (RAK

23.03.11. Ragnar Knudsen klubbmester i Halden 2011.
Resultater i 9. og siste runde:

Ragnar Knudsen - Anker Aasum 1/2
Rolv Juliussen - Sigmund Lunde 0-1
Gustav Dahll - Valerio Tosi 1-0
Tor Lauritsen - Helge Rangøy 0-1
Bjørnar Knudsen- Svein Sjøberg 1-0
Terje Samuelsen - Endre Endresen 0-1
Richard Knudsen - Jens H. Eikre 0-1
Ulf G. Lindstrøm - Arne Knudsen 1-0
Sluttstillingen etter 9. runder (spillerne har spilt et høyst ulikt antall partier,
se tidligere rundereferater):

Ragnar Knudsen 6.5
Sigmund Lunde 6
Anker Aasum 5.5
Frode Ryan Lund 4.5
Rolv Juliussen 4.5
Gustav Dahll 4.5
Valeri Tosi 4.5
Bjørnar Knudsen 4
Endre Endresen 4
Terje Samuelsen 3

Svein Sjøberg 3
Jens H. Eikre 3
Tor Lauritsen 2.5
Helge Rangøy 2.5
Ulf G. Lindstrøm 2.5
Richard Knudsen 2.5
Arne Knudsen 1.5
Tom Hansen 1
Jon S. Mjølnerød 0.5


Så til full resultatliste fra Sleipner-rittet i forrige uke:
(alle spilte i samme gruppe)

Premiegruppe A:
Ragnar Knudsen (Bright White Knight) 5
Frode R. Lund 5
Hans Stabbetorp 4.5
Holger Blauhut 4
Anker Aasum 3
Frode Thorsen 3
Helge Rangøy 3
Sigmund Lunde 2.5

Premiegruppe B:
Tom Hansen (Brave Busy Bee) 4
Rolv Juliussen 3
Richard Knudsen 3
Thorbjørn Skaug 2.5
Tor Lauritsen 2.5
Valerio Tosi 1.5
Odd-Ragnar Gjerstad 1
Ulf G. Lindstrøm 0.5

Ragnar kjørte safe med hvit mot Anker Aasum i siste runde, og Anker var heller ikke ute etter å komplisere, så Ragnar ble dermed klubbmester
2011 med 6.5 poeng på 8 spilte partier. Sigmund Lunde tok 2. plassen i turneringa etter fint offisersspill i et skarpt parti mot Rolv. Gustav vant et langt sluttspill mot Valerio, etter at sistnevnte kanskje overså noen gode angrepssjanser i midtspillet. Svein og Terje satte begge bort gunstige stillinger mot Bjørnar og Endre, og de sistnevnte slet seg så gjennom to noteringsskjemaer til seire i sluttspillene. Helge tok en rask seier mot Tor, og Jens kontret til seg noen svake bønder i juniorduellen mot Richard. Ulf vant et åpent og komplisert part mot Arne (RAK).

16.03.11. Jevnspilt i Sleipner-turnering
En jevnspilt Sleipner-turnering, med 1.Sc3 som obligatorisk førstetrekk, ble til slutt vunnet av Ragnar Knudsen med 5 poeng på 6 runder. Han ble turneringens eneste ubeseirede, men avga remiser (med hvit, selvsagt...) til Holger Blauhut og Hans Stabbetorp. Frode Ryan Lund kom opp på samme poengsum, etter å ha slått Holger i siste runde, men Knudsen gikk foran pga. seier i innbyrdes oppgjør. Vinner av gruppe B, og "Brave-Busy-Bee", ble Tom Hansen. 16 deltakere, hvorav flere besøkende fra naboklubbene, noe som alltid er hyggelig! Full resultatliste neste uke (RAK)

09.03.11. Klubbmesterskapet: Ragnar Knudsen trygget ledelsen foran siste runde

Resultater fra 8. runde:
Ragnar Knudsen - Sigmund Lunde 1/2
Rolv Juliussen - Anker Aasum 1/2
Frode R. Lund - Jon S. Mjølnerød 1-0
Gustav Dahll - Helge Rangøy 0-1
Valerio Tosi - Terje Samuelsen 1-0
Bjørnar Knudsen - Endre Endresen 1/2
Jens H. Eikre - Tor Lauritsen 1/2
Arne KNudsen - Richard Knudsen 0-1
Ulf G. Lindstrøm wo 1p

Ragnar kom litt på defensiven mot Sigmund, etter å ha vært vel ivrig med å bytte vekk brikker, men klarte med nøyaktig offisersspill å holde balansen inn i sluttspillet. Sigmunds remistilbud ble tatt imot med ett nanosekunds betenkingstid. Rolv og Anker hadde et tøft og langt parti, med gjensidige sjanser. Rolv var underveis kanskje nærmest seieren, etter angrepsvillig spill, men når seieren glapp skal han tross alt være fornøyd med at han berget remisen. Frode malte på solid måte en sluttspillvinst ut av den merbonden han vant i midtspillet mot Jon Steinar, mens Gustav gikk seg bort i et tilsynelatende ganske jevnt
tårn- og springersluttspill mot Helge. Valeri var i offensivt slag, og Terje kom dermed raskt ned på jorden etter sin fine seier i forrige runde. Bjørnar hadde taket på Endre ut i sluttspillet, men mistet et verdifullt tempo, som gjorde at Endres tårn og konge klarte å holde Bjørnars to fribønder. Ricard vant famileduellen mot Arne.

Stillingen i teten før 9. og siste runde:

Ragnar Knudsen 6
Sigmund Lunde 5
Anker Aasum 5
Frode R. Lund 4.5
Rolv Juliussen 4.5
Valerio Tosi 4.5

Tittelforsvarer Ragnar og og Klubbnestor Anker møtes i siste runde til en ren duell om klubbmesterskapet 2011. Sigmund er jo som kjent Sarpehovedmedlem.

Kommende tirsdag er det en kort pause i klubbmesterskapet, nemlig en Sleipner-kveld som hurtigsjakk, hvor Anker-patenten 1. Sc3, som sperrer for c-bonden, men kan gi et bra offisersspill, er obligatorisk førstetrekk. Alle er velkommen fra fjern og nær til å prøve å bevise/motbevise åpningstrekkets forteffelighet ! (RAK)

02.03.11. 7. runde: Ragnar Knudsen fortsetter seiersrekka - og sterk seier av Terje Samuelsen
Ragnar Knudsen - Gustav Dahll 1-0
Sigmund Lunde - Valerio Tosi 1-0
Svein Sjøberg - Anker Aasum 0-1
Bjørnar Knudsen - Rolv Juliussen 0-1
Terje Samuelsen - Tom Hansen 1-0
Endre Endresen - Arne Knudsen 1-0
Richard Knudsen - Ulf G. Lindstrøm 1-0
Helge Rangøy - Jon S. Mjølnerød 1/2

Gustav kom rimelig greit ut av åpninga med sort, men da Ragnar bød på en forgiftet bonde, som han snart vant igjen dobbelt, ble det etterhvert for vanskelig i sluttspillet for de sorte brikkene. Sigmund vant raskt mot Valerio, etter å ha plukket til seg en løstsittende offiser tidlig i partiet, mens Anker førte et ganske jevnspilt posisjonsparti mot Svein til vinst på karakteristisk metodisk vis.

Rolv, som trives med aktive brikker, angrep en ellers ganske formsterk Bjørnar i senk på kongefløyen, mens en veldig fornøyd Terje tok en veldig sterk seier mot Tom, som han vanligvis har litt trøbbel med.
Endre spilte bunnsolid og håvet etterhvert inn vinnende materiell mot Arne, mens Richard til slutt vant et vanskelig parti mot en ofte velspillende og offensiv Ulf. Helge gjorde come-back etter noen måneder i syden med å spille en grei remis mot enda en som vi ikke har sett på en stund, Jon Steinar. Frode Lund var denne gangen i Polen, og er vel da trolig hektet av i kampen om klubbmesterskapet.

Ragnar leder med 5.5, foran Sigmund og Anker med 4.5 og Rolv med 4. På
3.5 følger Frode, Gustav og Valerio. To runder gjenstår, og da kan de møtes igjen som tidligere har utkjempet slag (RAK).

23.02.11. Ragnar Knudsen årets Kvartermester
Ragnar Knudsen startet 15.min.-hurtigsjakkturneringen med en remis mot Jens H. Eikre, men suste deretter gjennom de siste 5. rundene med full vind i seilene. Han ble dermed årets Kvartermester med 5.5 av 6 mulige.
Dekksgutter på pallen ble Anker Aasum og Frode R. Lund, begge med 4 poeng. Richard Knudsen vant B-gruppa med 3.5 poeng. 14 deltakere. (RAK)

16.02.11. 6.runde: Dahll slo Lund, Knudsen leder klubbmesterskapet

Dahll-Lund 1-0
Aasum-R.Knudsen 0-1
Lunde-Juliussen 1-0
Tosi-A.Knudsen 1-0
Lindstrøm-Endresen 0-1
Samuelsen-Eikre 1/2
Sjøberg-B.Knudsen 1/2

Gustav Dahll er en svært habil sjakkspiller, med en utpreget solid spillestil med lav feilmargin. At han vinner et parti i klubbmesterskapet er derfor ingen overraskelse i seg selv. Men tar vi i betraktning at motstanderen var toppratede Frode Ryan Lund, og at Dahll vant partiet etter noen knivskarpe taktiske varianter i midtspillet, blir det hele en prestasjon utenom det vanlige!

På det andre toppbordet hadde nok Anker Aasum remisen innen rekkevidde mot Ragnar Knudsen, men Knudsen hadde møysommelig forberedt en liten taktisk felle, som inkluderte et kvalitetsoffer med vinnende resultat, som Aasum overså. Knudsen leder dermed mesterskapet med ett poeng foran hovedfeltet.

Sigmund Lunde vant raskt mot Rolv ved å tvinge kongen hans inn i et mattnett, og det samme gjorde Valerio Tosi mot Arne Knudsen. Endre Endresen loset brikkene til vinst i et langt parti mot Ulf Georg Lindstrøm, mens Terje Samulelsen tok vare på de sjansene han fikk etter at han tapte dronningen i et kongeangrep, og klarte til slutt remis mot Jens H. Eikre. Svein Sjøberg og Bjørnar Knudsen hadde begge vinstsjanser i sitt lange og i en stor grad velspilte parti, og remis var dermed kanskje et greit sluttresultat for begge. (RAK)

Stillingen etter 6. runde:
4.5: Ragnar Knudsen
3.5: Frode R. Lund, Sigmund Lunde, Anker Aasum, Gustav Dahll, Valerio Tosi
3: Rolv Juliussen og Svein Sjøberg
2.5: Bjørnar Knudsen,
2: Tor Lauritsen og Terje Samuelsen
1.5: Jens H. Eikre, Arne Knudsen og Endre Endresen
1: Tom Hansen
0.5: Ulf G. Lindstrøm og Richard Knudsen

 

09.02.11. 5.runde: Jevne partier, mange remiser.
Frode R. Lund - Anker Aasum 1/2
Sigmund Lunde - Ragnar Knudsen 0-1
Bjørnar Knudsen - Valerio Tosi 1-0
Tor Lauritsen - Svein Sjøberg 1/2
Gustav Dahll - Robert Knudsen 1/2
Rolv Juliussen - Ulf G. Lindstrøm 1-0
Endre Endresen - Terje Samuelsen 1/2
Arne Knudsen wo

Nok en jevn runde, med over halvparten av duellene til remis. Det kunne vært flere, fordi Sigmund overvurderte et jevnt tårnsluttspill mot Ragnar, og avslo underveis to remistilbud. Frode presset i sentrum mot Anker, men fikk ikke noe gjennombrudd. Bjørnar kombinerte ut Valerio i åpningen, men gjorde det litt vel spennende for seg selv på veien mot seier. Tor sto en stund best mot Svein, men skal være glad han til slutt slapp unna med remis i sluttspillet. Typiske midtbanestillingskriger mellom Gustav og Robert og Endre og Terje, mens Rolv vant mot Ulf.

Frode, Ragnar og Anker topper halvveis i turneringa, med 3 1/2 hver. Rolv har kommet som en rakett bakfra i feltet, og har nå 3. Full poengliste neste gang (RAK)

02.02.11. 4. runde: Anker igjen venn med klokka:

Frode R. Lund - Ragnar Knudsen 1/2
Anker Aasum - Sigmund Lunde 1-0
Svein Sjøberg - Valerio Tosi 1/2
Tor Lauritsen - Bjørnar Knudsen 0-1
Terje Samuelsen - Gustav Dahll 0-1
Jens H. Eikre - Rolv Juliussen 0-1
Arne Knudsen - Ulf G. Lindstrøm 1/2

Anker må ha gjort seg til bestevenn med sekundtelleren på de digitale klokkene. Sist berget han remis med to sekunder igjen mot Tosi, i dag satte han Sigmund matt med nøyaktig samme antall sekunder igjen på partiet ! En fortjent seier var det iallefall, selv om Sigmund på et tidspunkt i tårnsluttspillet trolig kunne svindlet til seg en remis. Ragnar og Frode spilte en grei remis uten større dramatikk, og samme resultat ble det i to andre jevne dueller mellom Svein og Valerio og Arne og Ulf. Ellers var det en svart dag i de øvrige partiene, da Bjørnar, Gustav og Rolv førte nettopp disse brikkene til pene seire.

Frode og Anker er i tet med 3 poeng, et halvt poeng foran Ragnar, Sigmund og Valerio. (RAK)

26.01.11. 3. runde: En episk runde på de to toppbordene.
Det ble noen skikkelig episke remisbataljer på de tre av de fire første bordene i 3. runde i klubbmesterskapet. Partiene Lund-Lunde og Tosi-Aasum gikk begge nesten spilletiden ut. Lund var i førersetet hele partiet mot Lunde, men fikk aldri hull på byllen, opptil 2 merbønder til tross. Med to minutter igjen på klokka hver, ble de enige om remis i et bondesluttspill, som også var remis. Tosi storspilte med finurlig kombinasjonssjakk mot Aasum, men da det ikke ble matt mistet han gradvist grepet på partiet og ble stående passivt. Aasum hadde initiativet i sluttspillet, og kvalitet under til tross så det ut som han hadde størst vinstsjanser. Etter litt til og fra, og tapte vinstsjanser begge veier, klarte Aasum å eliminere Tosis siste bonde med 2 sekunder igjen på klokka. Remis. Den tredje langkjøringen denne kvelden sto Dahll og Lauritsen for. På en forunderlig måte klarte ikke Dahll å føre et klart vunnet offiserssluttspill til seier, men honnør til Lauritsen for kreativt forsvarsspill. Først ferdig denne kvelden var Samuelsen mot en vel gavmild Lindstrøm. Regjerende klubbmester R.Knudsen fikk lett spill mot Jens H. Eikre, som fikk store vansker etter åpningsspillet og aldri kom ut av egen 16-meter denne gang. B. Knudsen hadde også fordel mot Tom Hansen, men spilte for lite resolutt, og Hansen fikk gradvist gjennom midtspillet plukket til seg nok svake bønder til en klar sluttspillvinst. Sjøberg spilte utmerket kombinasjonssjakk mot A. Knudsen. (RAK)

Resultater 3. runde:
Frode R. Lund – Sigmund Lunde ½
Valerio Tosi – Anker Aasum ½
Ragnar Knudsen – Jens H. Eikre 1-0
Gustav Dahll – Tor Lauritsen ½
Tom Hansen – Bjørnar Knudsen 1-0
Ulf G. Lingstøm – Terje Samuelsen 0-1
Arne Knudsen – Svein Sjøberg 0-1
Rolv Juliussen wo 1

Lund og Lunde i teten med 2½, tett fulgt av R. Knudsen, Tosi og Aasum med 2.

21.01.10. Frode Ryan Lund og Sigmund Lunde har startet med full pott etter to runder i klubbmesterskapet i Halden, men Valerio Tosi og Anker Aasum følger hakk i hæl. Tittelforsvarer Ragnar Knudsen har startet med å gi ett poeng i forgave (forfall i første runde). Flere av klubbens til vanlig aktive spillere mangler ennå på startstreken: Rist av dere juleferien, tygg C-vitaminer, sett brodder på skoene, finn frem til av-knappen på TV-en  og møt opp til tredje runde innen tirsdag 19.15! (RAK)

Resultater:
1. runde:
Frode R. Lund - Rolv Juliussen 1-0
Jens H. Eikre - Sigmund Lunde 0-1
Anker Aasum- Bjørnar Knudsen 1-0
Gustav Dahll - Svein Sjøberg ½
Valerio Tosi - Tor Lauritsen ½

2. runde:
 Svein Sjøberg- Frode R. Lund 0-1
Sigmund Lunde - Gustav Dahll 1-0 (ikke bekreftet)
Tor Lauritsen - Anker Aasum ½
Tom Hansen - Ragnar Knudsen 0-1
Rolv Juliussen - Valerio Tosi 0-1
Bjørnar Knudsen - Jens H. Eikre 0-1

24.12.10. Foreløpige ratingtall før jul for Halden sjakklubb. Gratulasjoner til Klubbmestertittel og fin fremgang på ratinglisten til Jens Eikre!  Ønsker alle en God Jul og et fremgangsrikt Nyttår. Hilsen fra sydlige strøk. hr

1

Qvortrup, Jon

1972

Halden

2162

478

2

Lund, Frode Ryan

1984

Halden

1848

509

3

Knudsen, Ragnar

1967

Halden

1812

580

4

Mosbye, Karl

1970

Halden

1763

468

5

Rangøy, Helge A.

1939

Halden

1667

1330

6

Springinsfeld, German Ortiz

1961

Halden

1542

54

7

Rustad, Øistein

1942

Halden

1534

71

8

Aasum, Anker

1940

Halden

1524

498

9

Mjølnerød, Jon Steinar

1962

Halden

1470

58

10

Hansen, Tom

1963

Halden

1342

99

11

Dahll, Gustav

1939

Halden

1259

230

12

Lauritsen, Tor

1939

Halden

1258

367

13

Samuelsen, Terje C.

1966

Halden

1215

164

14

Knudsen, Bjørnar

1971

Halden

1208

80

15

Juliussen, Rolv

1945

Halden

1195

114

16

Eikre, Jens Hofgaard

1996

Halden

1164

61

17

Tosi, Valerio

1928

Halden

1162

205

18

Øberg, Lasse

1957

Halden

1010

67

19

Knudsen, Robert

1990

Halden

993

62

20

Knudsen, Richard

1994

Halden

992

38

21

Endresen, Endre

1942

Halden

971

20

22

Godoy, Javier

1991

Halden

922

10

23

Lindstrøm, Ulf Georg

1961

Halden

808

28

24

Knudsen, Arne

1941

Halden

753

160

25

Melleby, Frank

1956

Halden

0

0

26

Myhren, Asawin

1987

Halden

0

15

27

Sjøberg, Svein

1936

Halden

0

5

 

15.12.10. Jens Hofgaard Eikre ble klubbmester i sluttspill 2010.
Mesterskapet ble spilt i Halden Sjakklubbs lokale tirsdag 14.desember. På de 6 rundene fikk Jens 5,5 poeng. Bare i partiet mot sin sjakklærer Anker Aasum var unge Jens i alvorlig tapsfare, men han forsvarte seg godt og oppnådde på fantasifullt vis remis. Vinner i premiegruppe A og nr.2 totalt ble Tom Hansen med 4,5 poeng, halvpoenget foran Anker Aasum.
Turneringen ble spilt etter reglene i Halden-modellen for sluttspill, hvor spillerne først utplasserer de tildelte brikkene og så spiller ut fra den stillingen som er oppstått på brettet.

08.12.10. Klubbmesterskapet i lynsjakk 2010 for Halden Sjakklubb.
Mesterskapet ble spilt tirsdag 7.desember, og det møtte 11 spillere. De to premiegruppene A og B var i samme spillegruppe, men ble premiert hver for seg. Det ble spilt en dobbeltrundig Berger.
Forhåndsfavoritt i gruppe A var Ragnar Knudsen, med German Ortiz og Anker Aasum som outsidere. På de 20 partiene sine oppnådde Ragnar 17 poeng og vant forholdsvis klart et velfortjent mesterskap, foran Ortiz 15,5 og Aasum 14.
I B-gruppen ble det en spennende duell mellom klubbens to unge, fremadstormende talenter Richard Knudsen og Jens Hofgaard Eikre. I et av sine to partier mot klubbmester Ragnar Knudsen presterte Richard det kunststykke å vinne. Richard endte på 12,5 poeng, noe som holdt til en 2.plass i Gruppe B. Vinner var Jens med 14 poeng. Terje Samuelsen ble nr.3 med 11,5.

Tirsdag 14.desember spilles klubbmesterskapet i sluttspill, spilt etter Halden-modellen for sluttspill, hvor spillerne først setter ut de brikkene de har fått utdelt for runden, og så spiller fra oppstått stilling til avgjørelse foreligger. Turneringen er åpen for spillere fra andre østfoldklubber. Disse kan vinne turneringen, men ikke bli klubbmester.

Klubbmesterskapet i lynsjakk 2010 for Halden Sjakklubb.
Mesterskapet ble spilt tirsdag 7.desember, og det møtte 11 spillere. De to premiegruppene A og B var i samme spillegruppe, men ble premiert hver for seg. Det ble spilt en dobbeltrundig Berger.
Forhåndsfavoritt i gruppe A var Ragnar Knudsen, med German Ortiz og Anker Aasum som outsidere. På de 20 partiene sine oppnådde Ragnar 17 poeng og vant forholdsvis klart et velfortjent mesterskap, foran Ortiz 15,5 og Aasum 14.
I B-gruppen ble det en spennende duell mellom klubbens to unge, fremadstormende talenter Richard Knudsen og Jens Hofgaard Eikre. I et av sine to partier mot klubbmester Ragnar Knudsen presterte Richard det kunststykke å vinne. Richard endte på 12,5 poeng, noe som holdt til en 2.plass i Gruppe B. Vinner var Jens med 14 poeng. Terje Samuelsen ble nr.3 med 11,5.

Tirsdag 14.desember spilles klubbmesterskapet i sluttspill, spilt etter Halden-modellen for sluttspill, hvor spillerne først setter ut de brikkene de har fått utdelt for runden, og så spiller fra oppstått stilling til avgjørelse foreligger. Turneringen er åpen for spillere fra andre østfoldklubber. Disse kan vinne turneringen, men ikke bli klubbmester.

01.12.10. Halvtimesduellen 2010. Finalerunden.
Etter 4 av 8 runder ledet Frode Ryan Lund, men Helge Rangøy var innen rekkevidde, bare halvpoenget bak. I nest siste runde utlignet Rangøy ved å slå Tor Lauritsen, mens unge Jens Hofgaard Eikre stod for turneringens største sensasjon ved å holde remis i et vanskelig sluttspill mot forhåndsfavoritt Lund.

I siste runde vant begge de to i teten og endte på 7 poeng på 8 runder. Våre turneringsregler for hurtigsjakk sier da at innbyrdes oppgjør skal avgjøre plasseringen. I 3.runde vant Lund mot Rangøy og ble dermed vinner av premiegruppe A. German Ortiz tok tredjeplassen i gruppen.

Også i premiegruppe B ble det poengmessig dødt løp i teten. Her gikk Rolv Juliussen foran Tom Hansen på seier i innbyrdes oppgjør. Nr.3 ble Tor Lauritsen.

Førsteplassen i premiegruppe C tok Jens Hofgaard Eikre, foran Ulf Geog Lindstrøm på seier i innbyrdes oppgjør. Valerio Tosi tok 3.plass i gruppen.

Det deltok i alt 17 spillere i denne turneringen, alle fra Halden. (AA)

25.11.10. Halden Sjakklubbs halvtimesduell er halvspilt (4 av ialt 8 runder med 25 minutter betenkning).

Meningen var i utgangspunktet å ha 30 minutter betenkning per spiller per parti, men en vis mann i klubben syntes det kunne bli vel lenge å vente på neste runde for de som ble raskt ferdig med sitt parti. Derfor definerer nå klubben halvtimen til å være 25 minutter. Gjennomsnittlig sparer man da 10 minutter per runde.
Stillingen etter halvgått distanse er:

Premiegruppe A (Rating over 1500).
Frode Ryan Lund 3,5 p., med Ragnar Knudsen og Helge Rangøy bare halvpoenget bak.

Premiegruppe B (Rating fra 1250 til 1499).
Rolv Juliussen og Jon Steinar Mjølnerød leder med 3 poeng, med Tor Lauritsen og Tom Hansen ett poeng bak.

Premiegruppe C (Rating under 1250).
Her deler Valerio Tosi og Ulf Georg Lindstrøm ledelsen, begge 2 poeng, men unge, lovende Jens Hofgaard Eikre er hakk i hæl med 1,5 poeng.

Turneringen avsluttes tirsdag 30.november med de 4 siste rundene.  (AA)

18.11.10. Resultatliste Høstturneringen 2010 Halden
Premiegruppe A1.
1.Ragnar Knudsen  +4/B1  +2/A2  +3/A1  -2/A1  fravær  +4/A1  +1/B2  +2/A1  +3/A1
Sum: 7 p. Monrad-kvalitet 38,5  Berger-kvalitet 34
2.Frode Ryan Lund +5/B2  +WO  +4/A1  +4/A2  +4/A2  -3/A1  +5/A1  -1/A1  +6/A1
      Sum: 7 p. Monrad-kvalitet 37,5  Berger-kvalitet 26,5
3.Helge Rangøy  +6/B1  +1/B1  -1/A1  -4/A2  +1/B2  +2/A1  +3/B1  =4/A1  -1/A1 Sum:5,5 p.
4. Sigmund Lunde  +5/B1  +3/A2  -2/A1  +2/A2  +5/A1  -1/A1 fravær =3/A1 =5/A1
      Sum: 5 p. Kvalitet 38,5
5.German Ortiz   -1/B1  =6/A1  +4/B1  3/A2  -4/A1  +4/A2  -2/A1  +1/B2  =4/A1
      Sum: 5 p. Kvalitet 35,5
6.Anker Aasum  +6/B2  =5/A1  -4/A2  -1/B2  +6/B1  =1/B1  +2/A2  +1/A2  -2/A1
      Sum: 5 p. Kvalitet 33,5

Premiegruppe A2.
1.Tom Hansen   fravær  +2/B1  =5/B1   +1/B1 fravær  +5/B2  +3/B2  -6/A1  =1/B1 Sum: 5 p.
2.Tor Lauritsen  +3/B2  -1/A1  +6/B2  -4/A1  =1/B1  +6/B1  -6/A1  =1/B1  =3/A2
       Sum: 4,5 p. Kvalitet 34
3.Gustav Dahll   +4/B2  -4/A1  =1/B2  -5/A1  =5/B1  fravær  +6/B1  +4/A2  =2/A2
       Sum: 4,5 p. Kvalitet 25,5
4.Jon Steinar Mjølnerød +1/B2 fravær  +6/A1  +3/A1  -2/A1  -5/A1  -1/B1  -3/A2 fravær  3 p.

Premiegruppe B1.
1.Bjørnar Knudsen  +5/A1  -3/A1  +5/B2  -1/A2  =2/A2  =6/A1  +4/A2  =2/A2  =1/A2   5 p.
2.Terje Samuelsen  fravær  -1/A2  +3/B2  fravær  +4/B1  -3/B1  +5/B2  +2/B2  =1/B2    4,5 p.
3.Valerio Tosi                                              +4/B1  +6/B2  +2/B1  -3/A1             +4/B2     4 p.
4,Rolv Juliussen      -1/A1  -1/B2  -5/A1  -3/B1  -2/B1  =2/B2  +4/B2  +5/B2  -2/B2        2,5 p.
5Richard Knudsen  -4/A1  +3/B2  =1/A2  -6/B1  =3/A2  -1/B2  -2/B2  fravær  fravær       2 p.
                                                                                                                   Kvalitet 26,5
6.Lasse Øberg         -3/A1  -5/B2  +4/B2  +5/B1  -6/A1  -2/A2  -3/A2  -3/B2    fravær       2 p.
                                                                                                                   Kvalitet 24

Premiegruppe B2.
1.Jens Hofgaard Eikre  -4/A2  +4/B1  =3/A2  +6/A1  -3/A1  +5/B1  -1/A1  -5/A1  =2/B1  4 p.
2.Svein Sjøberg                                                          +4/B2  =4/B1  +5/B1  -2/B1  +4/B1  3,5 p. 
3.Endre Endresen        -2/A2  -5/B1  -2/B1  fravær  =5/B2  +4/B2  -1//A2  +6/B1  fravær 2,5 p.
4.Ulf Georg Lindstrøm -3/A2  -6/B2  -6/B1  +5/B2  -2/B2  -3/B2  -4/B1  +WO  -3/B1        2 p.
5.Arne Knudsen           -2/A1  +6/B1  -1/B1  -4/B2  =3/B2  -1/A2  -2/B1  -4/B1  fravær    1,5 p.
6.Robert Knudsen        -6/A1  +4/B2  -2/A2  -3/B1                                                                1 p.
(Anker Aasum)

 

16.11.10. 9. og Finalerunden i Høstturneringen i Halden:
Knudsen - Rangøy 1-0
Aasum - Lund 0-1
Lunde - Ortiz .5-.5
Bj. Knudsen - Hansen .5-.5
Lauritsen - Dahll .5-.5
Samuelsen - Eikre .5-.5
Lindstrøm - Tosi 0-1
Sjøberg - Juliussen 1-0

Hverken Aasum eller jeg hadde dagen - og gikk forholdsvis fort inn i uinspirerte, og passive stillinger. Vel fortjente seirer til de to som ledet før siste runde. Kvalitetsberegningen vil kåre en endelig vinner i turneringen. Hvem som vant i B klassen er ikke kjent ennå - men vil komme med full liste neste gang. hr

09.11.10. 8. Runde i Høstturneringen Halden:
Lund - Knudsen 0-1
Lunde - Rangøy .5-.5
Hansen - Aasum 0-1
Bj. Knudsen - Lauritsen .5-.5
Eikre - Ortiz 0-1
Dahll - Mjølnerød 1-0
Samuelsen - Sjøberg 1-0
Endresen - Øberg 1-0
Juliussen - A. Knudsen 1-0

Sammenlagt før finalerunden: Lund og Knudsen 6, Rangøy 5.5, Aasum 5, Hansen, Lunde, Bj. Knudsen og Ortiz 4.5, Lauritsen, Dahll og Samuelsen 4, Eikre4 3.5, Mjølnerød og Tosi 3, Sjøberg, Juliussen og Endresen 2.5, Ric. Knudsen og Øberg 2, A. Knudsen 1.5, Rob. Knudsen og Lindstrøm 1 poeng.

Det var hyggelig å være tilbake i klubben etter VM i Italia. En rekke spennende partier også denne gang. Lund "bukket" nærmest med feil kongevandring mot Knudsen - og han lot seg ikke be to ganger. Lunde avviklet litt tvilsomt i sentrum - og der burde jeg nok sett bedre etter, for påspillet viste at jeg kunne stått offiser over etter at kruttrøyken hadde lagt seg. Men remis ble et greit resultat. Neste og siste runde kommer avgjørelsen - og Lund og Knudsen ligger best an med 6 poeng, - "men det skal spilles først".. hr

05.11.10. Halden Sjakklubbs klubbmesterskap i hurtigsjakk 2010 ble først og fremst en brak-suksess for Frode Ryan Lund som vant turneringen med 10 poeng på 11 runder. Han avga bare to halvpoeng mot sin hardeste konkurrent, Ragnar Knudsen. I premiegruppe A2, for spillere med ELO fra 1250 til 1499, fikk gjestespilleren Hans Stabbetorp, Fredrikstad flest poeng (7,5). Gruppens beste haldenspillere ble Jon Steinar Mjølnerød og German Ortiz, begge med 6 poeng og 1-1 i innbyrdes oppgjør.

Klubbmester i premiegruppe B1 (ELO mellom 1000 og 1249) ble Terje Samuelsen med 5 poeng. Klubbmesteren i premiegruppe B2 (ELO under 1000), Jens Hofgaard Eikre, fikk hele 6 poeng. Han har hatt en enorm framgang den siste tiden. I hurtigsjakkturneringen presterte Jens å slå Hans Stabbetorp og spille remis mot Ragnar Knudsen.

20.10.10. 7. runde i Høstturneringen Halden
Ortiz - Lund 0-1
Eikre - Knudsen 0-1
Rangøy - Tosi 1-0
Aasum - Lauritsen 1-0
Bj. Knudsen - Mjølnerød 1-0
Øberg - Dahll 0-1
Hansen - Endresen 1-0
A. Knudsen - Samuelsen 0-1
Sjøberg - Ric. Knudsen 1-0
Lindstrøm - Juliussen 0-1

Vi merker oss Bj. Knudsen seier over Mjølnerød, og Sjøbergs seier over Ric. Knudsen. På førstebord kjemper Ortiz og Lund en jevn kamp, og det blir spennende å se hvem som drar det i land. Tipper at Lund sto noe bedre. Eikre sto lenge bra mot Knudsen, men Ragnar kontret og sto til vinst da jeg gikk. Lauritsen gikk fram med feil bonde - og demed røyk tårnet.

Stillingen etter 7. runde: Lund 6, Knudsen og Rangøy 5, Hansen 4.5, Lunde, Bj. Knudsen, Aasum 4, Lauritsen 3.5, Mjølnerød, Samuelsen, Tosi 3, resten er visst ikke klart ennå.

Neste runde vil de møtes med lik poengstilling, og da vil det avgjøres.  8. runde i Høstturneringen blir spilt den 9 nov. Og de førstkommende  to spillekvelder er det Klubbmesterskapet i hurtigsjakk som går for seg. Undertegnede drar til VM for seniorer i Italia de neste 14 dagene, og skal etter evne forsøke å sette Halden på kartet..!?  hr

17.10.10.Dette er innkommet fra Grasrotandelen Norsk Tipping pr. 17.10.10.  Fortsett og støtt Halden Sjakklubb - det koster jo ikke noe for oss spillere! hr

17.10.10. Resultater/ Frank Johansens Minneturnering 2010. Lynsjakk, Fredriksten Kro 16.okt. 2010.
Gruppe A
1.Frode Ryan Lund, Halden (1851)     23 p
2.Jon Qvortrup, Halden (2162)            22 p
3.Stian Johansen, Fredrikstad (1834) 21,5 p
4.Michel Malyszko, Sarpsborg (1800) 17 p

Gruppe B
1.Helge Rangøy, Halden    (1675)        15,5 p
2.Jan Forsberg, Sarpsborg (1608)        13,5 p
3.Anker Aasum, Halden      (1618)        10 p
4.Jon Steinar Mjølnerød, Halden (1481)  6,5 p (trakk seg halvveis)

Alle spilte i samme spillegruppe, men ble premiert etter den gruppe/klasse de tilhørte.
Jon Qvortrup, Halden vant klasse Mester, Mjølnerød, Halden vant klasse 3 og 
Jens Hofgaard Eikre, Halden vant klasse 5.

Gruppe C
1.Benjamin Imsrud, Caissa   (1229)       14,5 p
2.Jens Hofgaard Eikre, Halden (986)       10  p
3.Eirik Moltu, Sarpsborg       (1055)         8  p
4.Valerio Tosi, Halden          (1138)         5  p
5.Daniel Imsrud, Caissa         (603)         3  p
6.Malin Imsrud, Caissa           (524)        0,5 p   

12.10.10. 6. runde i Høstturneringen Halden:
Lund - Rangøy 0-1
Knudsen - Lunde 1-0
Mjølnerød - Ortiz 0-1
Bj. Knudsen - Aasum *
Lauritsen - Øberg 1-0
Ric. Knudsen - Eikre 0-1
Tosi - Samuelsen 1-0
A. Knudsen - Hansen 0-1
Endresen - Lindstrøm 1-0
Juliussen - Sjøberg .5-.5

Bj. Knudsen og Aasum var ikke ferdig, men jeg tror de tar remis - idet begge begynte å bli slitne, og stillingen innbød til trekkgjentakelse. Knudsen avsluttet partiet mot Lunde med en pen og temamessig velkjent matt. Lund var litt forsiktig i midtspillet, og når jeg "ofret" tårnet i en stilling som innbød til det, ble det fort slutt. Eikre fortsetter fremgangen, denne gang med seier over rivalen Ricard Knudsen. Nå leder Lund fortsatt med 5 poeng, men med kobbelet Lunde, Knudsen og Rangøy på 4 poeng - skal han såvisst ikke sove på laubærene. Det tetner til i teten, og det blir en spennende avslutning på turneringen! 3 runder igjen. Blant B gjengen leder såvidt jeg kan se Jens Eikre - og det blir spennende å se om han holder helt inn. Full resultatliste neste gang.
Minner om Frank Johansen Minneturnering fk. lørdag. Lynsjakk; fremmøte senest kl.11.00. Vi forsøker å stille så mange vi kan - morsomt å spille LYN.. hr

 

06.10.10. Rangøy suveren i hurtigsjakken
Helge Rangøy vant en suveren seier i hurtigsjakkturneringen. Ingen kunne stille opp mot hans offensive og taktisk orienterte spillestil, som er ekstra effektiv med kort betenkingstid, og Rangøy avga kun et halvpoeng til Ragnar Knudsen på de 6 rundene. Andreplassen ble delt mellom Jens H. Eikre og Ragnar Knudsen. Unge Eikre leverte nok en gang en sterk turnering, og har særlig utviklet posisjonsspillet mye det siste året. Det samme kan sies om Richard Knudsen, som fulgte i gruppen rett bak de pallplasserte.

5½ poeng: Helge Rangøy, 4½ poeng: Jens H. Eikre og Ragnar Knudsen, 3½ poeng: Richard Knudsen, Thorbjørn Skaug og Jon Steinar Mjølnerød, 3 poeng: Hans Stabbetorp, Tom Hansen og Robert Knudsen, 2 poeng: Rolv Juliussen, Endre Endresen og Ragnar Gjerstad, 1 poeng. Svein Sjøberg og Ulf. G. Lindstrøm

(RK)

28.09.10. 5. runde i Høstturneringen i Halden:
Mjølnerød - Lund 0-1
Ortiz - Lunde 0-1
Eikre - Rangøy 0-1
Lauritsen - Bj. Knudsen .5-.5
Øberg - Aasum 0-1
Dahll - Ric. Knudsen .5-.5
Rob. Knudsen - Tosi 0-1
Endresen - A. Knudsen .5-.5
Samuelsen - Juliussen 1-0
Lindstrøm - Svein Sjøberg 0-1

Lund spilte best - og vant på det. Ortiz/Lunde hadde et besynderlig parti, hvor Lundes dronning sto i slag i flere trekk - men hvor komplikasjonene var store og uoversiktlige. (Jeg er tilhenger av å slå først og ta komplikasjonene etterpå..) Men det hele løste seg etter tidsnød (og en smule temperament) til Lundes favør. Eikre prøvde skotsk gambit mot meg - men glemte en offiser, som sto for fall. Øberg spilte et godt parti mot Aasum, og sto til remis i sluttspillet. Men så hadde han "et dårlig trekk." og dermed var det gjort. Samuelsen mente brikkene gikk som på skinner - og den ene muligheten etter den andre dukket opp! Og slik ønsker vi vel alle at det må fungere på brettet.

Neste spillekveld er det Oktoberkvarten som står for tur - 15 min. hurtigsjakk 6 runder. Nye muligheter.. hr

25.09.10. Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk på Fredriksten Kro. Deltagelsen var ikke som vanlig denne gangen, kun 20 deltagere.
Resultater

21.09.10. 4. runde i Høstturneringen Halden:
Knudsen - Lund
Lunde - Lauritsen 1-0
Rangøy - Mjølnerød 0-1
Ortiz - Dahll 1-0
Aasum - Eikre 0-1
Hansen - Bj. Knudsen 1-0
Ric. Knudsen - Øberg 0-1
Tosi - Juliussen 1-0
Lindstrøm - A. Knudsen 1-0

Knudsen/Lund hadde et forrykende sluttspill - og en spennende stilling på brettet. Venter resultatet inn snart. Lunde overkjørte Lauritsen? Og jeg ble ettertrykkelig nedspilt av en dyktig sjakkspiller Mjølnerød. Siden det er sjeldent at en frisk sjakkspiller taper - nevner jeg ikke noe mere om det.. Men Aasum er det jo litt morsomt å kommentere - det må vel være grenser for hvor god opplæring det er nødvendig å gi fra seg! Og utakk er nå engang verdens lønn!
Men Grattis til Jens Eikre!  (En kommentar fra Aasum - Eikre er snart like god som Ellsnes på den alderen)

Ps. Lund dro det hele i land 0-1 

Minner om Østfoldsmesterskapet i hurtigsjakk på Fredriksten fk. lørdag - oppmøte før 1030! Vi sees der.. hr

21.09.10. Barnas Grand Prix på Kroa 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.09.10. 3. runde i høstturneringen Halden:
Lunde - Lund *
Rangøy - Knudsen 0-1
Mjølnerød - Aasum 1-0
Hansen - Ric. Knudsen .5-.5
Lauritsen - Rob. Knudsen 1-0
Dahll - Eikre .5-.5
Bj. Knudsen - A. Knudsen 1-0
Juliussen - Ortiz 0-1
Øberg - Lindstrøm 1-0
Endresen - Samuelsen 0-1

Lunde/Lund var ikke ferdig, men Lunde hadde offiser, - samt en meget utsatt konge midt på brettet. Tipper Lund finner de rette trekkene - og kanskje matter? Jeg sto best mot Knudsen etter åpning og midtspill - men mistet tråden, og selv etter en forholdsvis enkel remismulighet endte det med et greit tap.  Og bedre var det visst ikke med Anker - idet han gikk inn i en dronninggaffel etter 13 trekk!  Eikre imponerer fortsatt, denne gang med remis mot sterke Dahll.

Vi minner om Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk på Fredriksten lørdag den 25. sept. Halden-medlemmene bør stille opp på denne turneringen. Vi bør bli best i Østfold!? hr

07.09.10. 2. runde i Høstturneringen Halden:
Knudsen - Lauritsen 1-0
Dahll - Lunde 0-1
Rangøy - Bj. Knudsen 1-0
Ortiz - Aasum .5-.5
Samuelsen - Hansen 0-1
Eikre - Juliussen 1-0
Ric. Knudsen - Endresen 1-0
A. Knudsen - Øberg 1-0
Rob. Knudsen - Lindstrøm 1-0
Ryan Lund wo. 1

Merker oss Eikre som tok helpoenget fra Juliussen - og Ric. Knudsen og A. Knudsen som tok sterke seire. Knudsen, Lunde og Rangøy ble for sterke for sine motstandere, og Ortiz/Aasum som tok en fredelig remis. Samuelsen kjempet frenetisk med springer mot to tårn.. og mente landskampen hadde endel av skylden! Lund kom i seneste laget - og måtte ta wo.

Knudsen, Lunde, Rangøy og Lund 2 poeng. Aasum 1.5, Lauritsen, Dahll, Bj. Knudsen, Hansen, Ric. Knudsen, A. Knudsen, Rob. Knudsen 1 poeng. Ortiz .5. Samuelsen, Juliussen, Endresen, Øberg, Lindstrøm 0 poeng.
Neste runde møtes sannsynlig Knudsen/Rangøy og Lunde/ Lund - så da er tetstriden for alvor i gang.  hr

31.08.10. Første runde i Høstturneringen i Halden:
Juliussen - Knudsen 0-1
Lunde - Ric. Knudsen 1-0
Øberg - Rangøy 0-1
Aasum - Rob. Knudsen 1-0
Bj. Knudsen - Ortiz 1-0
Eikre - Mjølnerød 0-1
Lauritsen - Endresen 1-0
Lindstrøm - Dahll 0-1
Lund - A. Knudsen 1-0

Favorittseire stort sett, kanskje unntatt Ortiz? Men Bjørnar har utviklet seg mye det siste året - så han må slett ikke undervurderes. Både Knudsen, Lunde og Aasum hadde visse problemer med å innfri - men rutine og erfaring er bra å ha. Eikre var kanskje vel optimistisk på forhånd? 18 deltakere borger for en spennende turnering i høst! Neste spillekveld 2. runde. hr

 

25.08.10. Halden Sjakklubb startet opp høstsesongen 24.august 2010 med August-lyn. Det stlite ialt 10 spillere til start . Turneringen ble spilt som en dobbeltrundig Berger.
De 3 beste i premiegruppe A: 1.Sigmund Lunde 14,5. 2.Bård Fjellengen 13,5. 3.German Ortiz 13.
De 3 beste i premiegruppe B: 1.Jens Hofgaard Eikre 8. 2.Tor Lauritsen 7. 3.Rolv Juliussen 6,5. (Anker)

Neste spillekveld starter HØSTTURNERINGEN. Den vil gå over 9 spennende runder! Vel møtt. (hr)

24.08.10. Lynsjakkturnering

15.08.10. Halden Sjakklubb starter 24.august med August-lynet (åpen lynsjakkturnering).

09.06.10. Etter flertallets ønske ble det 10 min. lynsjakk siste spillekveld i Halden:

Gr. A; Hamre 6 poeng (av 7 runder) Spillum 5.5, Rangøy 5, Ortiz 3.5, Lunde 3, Hansen og Stabbetorp 2, Aasum 1.
Gr. B: Eikre 9 poeng (av 9 runder) !! Juliussen og Ric. Knudsen 6.5, Lauritsen og Skaug 5.5, Tosi 5, Brøndbo 4, Lindstrøm 2, A. Knudsen 1.

En riktig hyggelig avslutning på sesongen - hvor den unge sarpingen Kenneth Hamre og vår egen Jens Eikre viste oss hvor skapet skulle stå! 13 åringen Eikre gjorde en fremragende turnering - mot tildels garvede motstandere, og det blir spennende å følge disse ungdommene under NM i Fredrikstad i Juli. Det blir flere fra Halden som skal spille i NM - og vi ønsker oss alle lykke til.. God sommer ønskes alle.  hr

04.06.10. Nye (uoffisielle) ratingtall for Halden Sjakklubb pr 02.06.10.

1

Qvortrup, Jon

1972

Halden

2162

478

2

Lund, Frode Ryan

1984

Halden

1851

501

3

Knudsen, Ragnar

1967

Halden

1791

572

4

Mosbye, Karl

1970

Halden

1763

468

5

Rangøy, Helge

1939

Halden

1675

1321

6

Aasum, Anker

1940

Halden

1618

481

7

Springinsfeld, German Ortiz

1961

Halden

1587

36

8

Rustad, Øistein

1942

Halden

1534

71

9

Mjølnerød, Jon Steinar

1962

Halden

1481

51

10

Hansen, Tom

1963

Halden

1345

92

11

Lauritsen, Tor

1939

Halden

1310

349

12

Dahll, Gustav 

1939

Halden

1253

222

13

Juliussen, Rolv

1945

Halden

1229

105

14

Samuelsen, Terje C.

1966

Halden

1212

157

15

Knudsen, Bjørnar

1971

Halden

1169

71

16

Tosi, Valerio

1928

Halden

1138

200

17

Knudsen, Richard

1994

Halden

1049

22

18

Øberg, Lasse

1957

Halden

1027

59

19

Knudsen, Robert

1990

Halden

997

58

20

Eikre, Jens Hofgaard

1996

Halden

986

37

21

Endresen, Endre

1942

Halden

980

13

22

Godoy, Javier

1991

Halden

922

10

23

Lindstrøm, Ulf Georg

1961

Halden

837

20

24

Knudsen, Arne

1941

Halden

748

152

25

Melleby, Frank

1956

Halden

0

0

26

Myhren, Asawin

1987

Halden

0

15

02.06.10. Kvarter-mester'n 2010 (6 runder/ 15 min.), spilt 1.juni -10.

Gr. A
1.Sigmund Lunde          5,5
2.Bård Fjellengen          5
3.Tormod Rangøy          4    [først på innbyrdes oppgjør]
4.Helge Rangøy            4     [kv 19,5]
5.Anker Aasum             4     [kv 18,5]
6.German Ortiz             4     [kv 9]
7.Ragnar Knudsen        3      [kv 19,5]
8.Hans Stabbetorp        3      [kv 18    2.kval. 19,5]
9.Tor Lauritsen             3       [kv 18    2.kval. 19]
10.Gustav Dahll            1,5

Gr. B
1.Thorbjørn Skaug         3      [vant på innbyrdes oppgjør]
2.Rolv Juliussen            3      [nr.2 på innbyrdes oppgjør]
3.Richard Knudsen        3      [kv 17]
4.Jens Hofgaard Eikre    3      [kv 15,5]
5.Valerio Tosi                3      [kv 15]
6.Ivar Brøndbo               2      [kv 15,5]
7.Arne Knudsen            2       [kv 12]
8.Robert Knudsen         1,5     [remis i innbyrdes oppgjør   kv 15,5]
9.Endre Endresen         1,5     [remis i innbyrdes oppgjør   kv 12,5]
10.Ulf Georg Lindstrøm  1

En hyggelig turnering - godt ledet av Formann Aasum!  hr

26.05.10. Halden Grand Prix for barn og ungdom hadde rekorddeltagelse. 37 unge Sjakkturnering med god deltagelse og friskt spill.

Stedet var Fredriksten Kro med gode spilleforhold, meget bra mat og et godt utvalg kioskvarer. Halden Grand Prix for barn og ungdom hadde rekorddeltagelse. 37 unge spillere var med og gjorde arrangementet til en sjakkfest. De 14 deltagerne fra Säffle gjorde turneringen internasjonal. Yngste deltager var 5 år gamle Linnea Tryggestad fra Nordstrand. Hun gorde sine saker bra. I konkurranse med langt eldre spillere greide hun 2 seire og 1 remis på de 6 rundene. Sterkeste prestasjon blant de svenske spillerne stod Daniel Johnsson for. Han er Sveriges beste spiller i årsklassen 2000. Derfor ønsket han å spille i den eldste gruppen, med spillere helt opp i 17 år. Han fikk likevel 4 poeng på de 6 rundene, og det ga en 5.plass blant de 18.
Best plasserte haldenser var Tom Richard Knudsen, med en 3.plass i Kadettklassen. Jens Hofgaard Eikre kom på 4.plass i Lilleputt, men her var det hele 12 deltagere.
I den sammenslåtte gruppen kadett + lilleputt toppet Axel Thorenfeldt fra Fredrikstad, mens Benjamin Imsrud, Caissa vant i miniputt. Beste kadett var Lars Axelsson, Säffle.
Alle 37 fikk pokal som takk for god innsats. 

26.05.10. Haldens Vårturnering finalerunden:
Knudsen - Rangøy .5-.5
Lunde - Aasum 1-0
Samuelsen - Juliussen 0-1
Dahll - Lauritsen .5-.5
Ric. Knudsen - Eikre 1-0
Skaug - Bj. Knudsen 0-1
Endresen - Rob. Knudsen 0-1
Lindstrøm - A. Knudsen 0-1
Tosi wo 1

Sluttstillingen ble: Knudsen og Lunde 5.5 poeng; Lund og Rangøy 4.5; Juliussen, Lauritsen og Ric. Knudsen 4; Aasum, Samuelsen og Dahll 3.5; Eikre, Bj. Knudsen og Rob. Knudsen 3; Skaug 2.5; Endresen, Lindstrøm og A. Knudsen 2; Tosi 1

Antall spilte partier varierer noe - men de som ikke stiller til dyst, må jo eventuelt skylde seg sjøl - eller omstendigheter.
Jeg var slett ikke fornøyd med åpningsspillet, men etter hvert fikk jeg opp en blokade av Knudsens konge - og selv med to merbønder var stillingen remis. Aasum fikk problemer i midtspillet, og måtte miste materiell. Kvalitets- beregningen vil gi den rette rekkefølgen. Neste spillekveld er det den populære KVARTERMESTER`n 2010 som skal kåres: 6 runders 15 min. Åpen turnering - vær velkomne! hr

23.05.10. Lørdag 22.mai var det Halden BGP/UGP på festningskroa. Det var 37 deltagere med i turneringen. Se resultater på http://www.sjakk.net/


Vinnere Kadett

18.05.10.6. runde i Vårturneringen Halden:

Lunde - Knudsen 0-1
Rangøy - Lund 0-1
Lauritsen - Samuelsen .5-.5
Aasum - Juliussen 1-0
Eikre - Dahll .5-.5
Bj. Knudsen - Hansen 0-1
Rob. Knudsen - Ric. Knudsen 0-1
Skaug - Lindstrøm 1-0
Øberg - A. Knudsen 1-0
Endresen wo 1

Jeg plasserte en springer på randen - og det lønner seg ikke mot Lund. Ideen om å redde den i tide, endte med at tiden forsvant, og springeren det samme. Lunde og Knudsen hadde et seigt parti og resultatet er foreløpig ukjent. Men Aasum fikk sin revansje mot Juliussen - og det tror jeg han var fornøyd med. Merker oss Eikres sterke remis mot Dahll. Resterende resultater kommer snart.. hr

12.05.10. 5. runde i Vårturneringen i Halden
Knudsen - Lund .5-.5
Lunde - Lauritsen 1-0
Hansen - Rangøy 0-1
Juliussen - Dahll .5-.5
Ric. Knudsen - Samuelsen 0-1
Aasum - Bj. Knudsen 1-0
Eikre - Skaug 1-0
Lindstrøm - Endresen 1-0
A. Knudsen wo 1

Sammenlagt etter 5. runde:
Lunde 4.5, Knudsen og Rangøy 4, Lund 3.5, Lauritsen, Juliussen og Samuelsen 3, Dahll, Aasum og Eikre 2.5, Hansen, Ric. Knudsen, Rob. Knudsen, Lindstrøm og Bj. Knudsen 2, Skaug 1.5, Endresen, Øberg og A. Knudsen 1.

Knudsen og Lund tok remis i lik stilling (og det ville jeg satt penger på..) Lauritsen holdt Lunde utmerket, helt til en fatal beslutning i sluttspillet. Hansen hadde ikke dagen, og det hele var over etter nitten trekk. Juliussen hadde lett vinst mot Dahll - men var tom - og godtok remis. Eikre imponerer - med et sluttspill en stormester verdig! Lindstrøm fant de rette trekkene mot Endresen, og trakk en sikker seier i land. Eikre og Lindstrøm gratuleres!
6. og 7. runde er det muligens slik at oppsettet blir etter poengstillingen? Og da blir det avgjørende partier i de to siste rundene. Man gleder seg.. hr

05.05.10. Halden BGP/UGP 2010
Halden Sjakklubbs Ungdom innbyr til Halden Grand Prix 2010 for barn og ungdom. Turneringen spilles lørdag den 22.mai 2010 på Fredriksten kro (festningen) Halden.
Fremmøte senest kl.10.30.
Det spilles 6 runder og med 20 minutter per spiller per parti.
Startavgift: 80 kr.
Premier til alle (pokaler).
Turneringen teller i Barnas Grand Prix sammenlagt, og det konkurreres derfor i de vanlige Grand Prix-klassene:
Miniputt, født 1998 og senere.
Lilleputt, født 1996 og 1997.
Kadett, født 1993, 1994 og 1995.
Ungdom, født årene 1983 til og med 1992.
Det fås kjøpt middag og kioskvarer på stedet, Fredriksten Kro (godt utvalg). Det blir 30 minutter matpause midtveis.
Ved overnatiingsbehov kontakt Grand Hotell, Jernbanetorget 1, 1767 Halden (69187200) eller Park Hotell, Marcus Thranes g 30, Pb.10,  1751 Halden (69211500).

Påmelding til:  Anker Aasum, Asakveien 59, 1785 Halden   Tlf 69183388    Epost anker-aa@online.no (ny adresse) eller Helge Rangøy Epost h-rangoy@online.no
Resultater fra: Anker Aasum, Asakveien 59, 1785 Halden   Tlf 69183388   Epost anker-aa@online.no  
*******************************************************************************************************************************

05.05.10. 4. runde i Vårturneringen:
Rangøy - Lunde 0-1
Hansen - Knudsen 0-1
Lund - Juliussen .5-.5
Lauritsen - Bj. Knudsen 1-0
Samuelsen - Aasum .5-.5
Dahll - Eikre 1-0
Skaug - Tosi 1-0
A. Knudsen - Ric. Knudsen 0-1
Rob. Knudsen - Lindstrøm 1-0

Lunde måtte avgi kvalitet i midtspillet og foreslo remis - men jeg syntes jeg måtte forsøke litt til..
og tapte for en fremadstormende sentrumsbonde. (Tok nok rent for lettvint på stillingen) Ragnar vant forskriftmessig mot Hansen,
mens Lund måtte avgi halvpoenget mot en godtspillende Juliussen. Merker oss også at Aasum måtte nøye seg med remis mot Samuelsen -
men han kan kanskje skylde på litt for gode dager i solfylte Roma? Ellers stort sett som forventet. Mosby redegjorde for regnskapet,
og det ble behørig applaudert. hr

28.04.10. APRILLYNET gikk av stabelen - med 12 deltakere.
A: Rangøy 11 poeng - Hansen 8, Samuelsen og Lauritsen 7.5, Juliussen 4.5.
B: Eikre 7 poeng, Robert Knudsen 6, Rich. Knudsen 5.5, Tosi og A. Knudsen 3, Lindstrøm og Øberg 1.5
Hele startavgiften ble delt ut i premier, to premier i hver gruppe.
Førstkommende spillekveld fortsetter Vårturneringen med 4. runde - og den blir spennende.. hr

23.04.10. Offisielle ratingtall pr. april 2010. Halden sjakklubb.

 1: Qvortrup Jon        (Tidl. Halden)    2162 478
  2: Lund Frode Ryan      (Tidl. Halden)    1856 495
  3: Knudsen Ragnar      (Tidl. Halden)    1787 565
  4: Rangøy Helge A.      (Tidl. Halden)    1682 1314
  5: Aasum Anker        (Tidl. Halden)    1647 474
  6: Springinsfeld German Orti (Tidl. Halden)    1587  36
  7: Mjølnerød Jon Steinar   (Tidl. Halden)    1481  51
  8: Hansen Tom        (Tidl. Halden)    1347  86
  9: Lauritsen Tor       (Tidl. Halden)    1297 342
 10: Dahll Gustav       (Tidl. Halden)    1257 216
 11: Samuelsen Terje C.    (Tidl. Halden)    1211 150
 12: Juliussen Rolv      (Tidl. Halden)    1198  98
 13: Knudsen Bjørnar      (Tidl. Halden)    1164  64
 14: Tosi Valerio       (Tidl. Halden)    1145 198
 15: Øberg Lasse        (Tidl. Halden)    1032  55
 16: Knudsen Richard      (Tidl. Halden)    1006  15
 17: Knudsen Robert      (Tidl. Halden)     996  52
 18: Godoy Javier       (Tidl. Halden)     922  10
 19: Eikre Jens Hofgaard    (Tidl. Halden)     906  30
 20: Lindstrøm Ulf Georg    (Tidl. Halden)     864  14
 21: Knudsen Arne       (Tidl. Halden) 

21.04.10. Årsmøtet ble avholdt - med en håndfull medlemmer. Den eneste saken som var oppe til debatt var Aasums forslag til kvalitetsberegning i turneringer, istedet for stikkamper. Stikkamper er vanskelig å få inn i en ellers fullsatt terminliste, og forslaget ble vedtatt. Regnskapet må vi komme tilbake til - idet vår utmerkede kasserer og økonomiansvarlig Mosby - hadde glemt det hele og befant seg i Sundsvall...

INNERTIERn ble spilt med 14 deltakere 7 runder monrad. Suveren vinner ble Frode Lund med 7 av 7 !! Og det er en sterk prestasjon. Det gratuleres! I B avdelingen ble det delt førsteplass med Terje Samuelsen og Richard Knudsen med 3.5 poeng. Vel fortjente premiepenger!
Resultatene ellers: A: Lund 7, Fjellengen 5.5, R.Knudsen 5, Rangøy 4, Brønnbo 3.5, Dahll og Lauritsen 3, Juliussen 2.5, - B: Ric. Knudsen og Samuelsen 3.5, Bj. Knudsen og Rob. Knudsen 3, Eikre 2.5, A. Knudsen 0

Neste gang er det LYNSJAKK som gjelder. Aprillynet - vel møtt. hr

13.04.10. 3. runde i Vårturneringen Halden:
Lunde - Knudsen .5-.5
Juliussen - Rangøy 0-1
Aasum - Lund 0-1
Lauritsen - Hansen .5-.5
Samuelsen - Eikre .5-.5
Bj. Knudsen - Lindstrøm 1-0
Ric. Knudsen - Rob. Knudsen 1-0
A. Knudsen - Øberg 0-1

Arne og Lasse var ikke ferdig - men Arne hadde muligheter i partiet - kanskje vil remis bli resultatet? Knudsen og Lunde tok remis ved ca 20 trekk - i lik stilling. Aasum tok ikke bryderiet med rokade - (tror han regner det som tempotap) og det straffet seg tilslutt. En usedvanlig rotete stilling hvor Lund fant de beste trekkene. (Men påspillet viste utrolig mange uoversiktlige varianter) Juliussen mistet tidlig offiser - og dermed var det gjort. Eikre imponerer stadig med utmerkede resultater - denne gang mot sterke Samuelsen.. Tlf. nettopp og Lasse trakk det lengste strået mot Arne 0-1
Nå leder jeg alene med 3 strake - og står det opp til meg - skal det være slik resten av turneringen! Men kobbelet Knudsen - Lunde - Lund - 2.5 - foran Lauritsen, Juliussen, Hansen, og Bj. Knudsen 2 poeng, vil det vel annerledes?
Neste spillekveld avholdes ÅRSMØTE og alle oppmodes til å delta i beslutningene som angår Klubben. Vel møtt kl. 1800 Etter Årsmøtet spilles INNERTIERn 10 min 7 runder monrad. Bra premiering. (hr)

06.04.10. 2. runde i Vårturneringen:
Aasum holdt en fin minnestund over Frank Johansen og vi markerte med ett minutts stillhet - før runden gikk som vanlig.
Lund - Lauritsen *
Dahll - Knudsen 0-1
Rangøy - mSamuelsen 1-0
Juliussen - Aasum 1-0
Endresen - Lunde 0-1
Hansen - Skaug .5-.5
Eikre - Øberg 1-0
Rob. Knudsen - A. Knudsen 1-0
Ric. Knudsen - Bj. Knudsen 0-1
Lund avslo remistilbud med bondemajoritet på kongefløyen - men Lauritsen hadde kvalitet, og kan sannsynligvis holde remis. Men Lund er god i sluttspill. Dahll fikk ikke rokert, og i trange stillinger fikk Knudsen briljere. Juliussen hadde en rekke fikse trekk mot Aasum - og vant fortjent. Trodde et øyeblikk at Endresen hadde Lunde i et mattnett - eller evig sjakk - men Lunde er også god i sluttspill. Eikre tok nok en voksenskalp og det var godt gjort! hr

06.04.10. Minneord.

Gladgutten Frank Johansen har spilt sitt siste sjakkparti. Mandag 5.april døde han etter lengre tids sykdom.Frank Johansen 79 år
Han vil bli dypt savnet i Halden Sjakklubb. Alltid smilende optimistisk og med et vennlig ord til alle spredte han positiv varme i sjakkmiljøet.
Frank viste alltid en glødende interesse for sjakk. Som ung sjømann lærte han spillet "in the hard way" av sin kaptein. Vel hjemme i Halden spilte han sjakk så ofte han kunne, og han lærte opp mange, både gamle og unge. Sønnene Frank Oddvar, Arne William og Hans Jørgen ble alle habile spillere.
Sjakklig sett må vel Frank betraktes som naturspiller. Han leste vel knapt en sjakkbok, men ved å spille svært mye, økte hans spillestyrke etter hvert. Han var en fryktet angrepsspiller når han var på topp, og han tenkte angrep helt fra første trekk. Fikk han bare stilt seg opp som han ville med dronningen og springerne, skulle du ha takk. Da kunne sterke spillere gå i baret.
Ingen i Halden Sjakklubb har deltatt i flere landsturneringer (NM) enn Frank Johansen, og det har ofte endt med premie. Best gikk det i Molde i 1979, da han med 5 seire, 4 remis og null tap oppnådde en flott 2.plass i Klasse 2. Han ble haldenmester samme år og klubbmester i lynsjakk året før.
I flere år kunne folk som besøkte torvet midt på dagen, se to eldre herrer i dyp konsentrasjon over et sjakkbrett. Det var Frank Johansen og Valerio Tosi. Ja, vi besøkte av og til sjakk-kafeen vi andre også, til et kjapt parti med 10 minutter betenkningstid for hele partiet.
Frank Johansen var godt likt i vår klubb, og det blir et merkbart tomrom etter ham. Han hørte liksom til, men intet varer evig. Minnene om ham vil likevel leve i oss en god stund framover.
For Halden sjakklubb, i takknemmelighet, Anker Aasum.

 

 

 

 

29.03.10. Ratingtallene i denne oversikten er uoffisielle.

 


1 Qvortrup, Jon 1972 Halden 2162 478
2 Lund, Frode Ryan 1984 Halden 1856 495
3 Knudsen, Ragnar 1967 Halden 1787 565
4 Mosbye, Karl 1970 Halden 1763 468
5 Rangøy, Helge A. 1939 Halden 1682 1314
6 Aasum, Anker 1940 Halden 1647 474
7 Springinsfeld, German Ortiz 1961 Halden 1587 36
8 Rustad, Øistein 1942 Halden 1534 71
9 Mjølnerød, Jon Steinar 1962 Halden 1481 51
10 Hansen, Tom 1963 Halden 1347 86
11 Lauritsen, Tor 1939 Halden 1297 342
12 Dahll, Gustav 1939 Halden 1257 216
13 Johansen, Frank 1929 Halden 1222 1143
14 Samuelsen, Terje C. 1966 Halden 1211 150
15 Juliussen, Rolv 1945 Halden 1198 98
16 Knudsen, Bjørnar 1971 Halden 1164 64
17 Tosi, Valerio 1928 Halden 1145 198
18 Øberg, Lasse 1957 Halden 1032 55
19 Knudsen, Richard 1994 Halden 1006 15
20 Knudsen, Robert 1990 Halden 996 52
21 Godoy, Javier 1991 Halden 922 10
22 Eikre, Jens Hofgaard 1996 Halden 906 30
23 Lindstrøm, Ulf Georg 1961 Halden 864 14
24 Knudsen, Arne 1941 Halden 748 146
25 Endresen, Endre 1942 Halden 0 9
26 Melleby, Frank 1956 Halden 0 0
27 Myhren, Asawin 1987 Halden 0 14

23.03.10. Første runde (av 7) i Vårturneringen i Halden:
Bj. Knudsen - Lund *
Knudsen - Tosi 1-0
Øberg - Rangøy 0-1
Aasum - Rob. Knudsen 1-0
Eikre - Hansen 0-1
Lauritsen - Ric. Knudsen 1-0
Skaug - Endresen 0-1
A. Knudsen - Dahll 0-1
Lindstrøm - Juliussen 0-1
Samuelsen - Myhren 1-0
Lunde wo 1

Bj. Knudsen og Lund var ikke helt ferdig da jeg gikk, men Lund var i angrep - så kanskje han trekker det i land. Bjørnar fant som vanlig utmerkede forsvarstrekk - og kanskje holder han det til remis? Klokkene begynte å tikke ut for dem begge - med Lund dårligst tid igjen. Endresen overrasket med seier over sterke Thorbjørn Skaug, og Øberg spilte til tider godt mot meg. Når Øberg finner en bedre plan å spille etter vil han bli å regne med.
Vi har med to utenbygdsfra i denne turneringen Skaug og Lunde - ( vær velkomne!) og de vil nok gjøre seg godt gjeldende i turneringen.
Det blir spennende partier fremover våren! God påske ønskes alle! hr

17.03.10. Sleipner-rittet 2010/ resultater.
Vinner av turneringen var Holger Blauhut, Sarpsborg. Han ble dermed tildelt ærestittelen "Bright White Knight 2010". I Gruppe B ble det uhyre jevnt i teten. Både Thorbjørn Skaug og Rolv Juliussen fikk 4 poeng. Innbyrdes oppgjør kunne ikke skille dem, heller ikke første kvalitetsberegning, 15 på begge. Først ved 2.kvalitet (Berger) kunne det skilles ut en vinner, Thorbjørn Skaug, Fredrikstad som for annen gang ble "Brave Busy Bee".

Gr.A: 1.Holger Blauhut 6, 2.Frode Ryan Lund 5, 3.Frode Thorsen 4 4.Helge Rangøy 3,5
5.Anker Aasum 3 [kv 22,5] 6.Hans Stabbetorp 3 [kv 19] 7.Jon Steinar Mjølnerød 3 [kv 18]
8.Frank Johansen 3 [kv 14] 9.Tom Hansen 2,5 10.Tor Lauritsen 2

Gr.B: 1.Thorbjørn Skaug 4 [kv 15] [Berger 10,5] 2.Rolv Juliussen 4 [kv 15] [Berger 8] 3.Richard Knudsen 3 [kv 17,5] 4.Valerio Tosi 3 [kv 15] 5.Terje Samuelsen 2,5 [kv 16,5] 6.Jens Hofgaard Eikre 2,5 [kv 13] 7.Lasse Øberg 2 [kv 13,5] 8.Endre Endresen 2 [kv 12,5] 9.Ulf G. Lindstrøm 1

10.03.10. Ratingtall pr jan. 2010 Halden sjakklubb

1 Qvortrup, Jon 1972 Halden 2162 478
2 Lund, Frode Ryan 1984 Halden 1856 489
3 Knudsen, Ragnar 1967 Halden 1768 557
4 Mosbye, Karl 1970 Halden 1763 468
5 Rangøy, Helge A. 1939 Halden 1699 1307
6 Aasum, Anker 1940 Halden 1653 465
7 Springinsfeld, German Ortiz 1961 Halden 1598 34
8 Rustad, Øistein 1942 Halden 1534 71
9 Mjølnerød, Jon Steinar 1962 Halden 1469 42
10 Hansen, Tom 1963 Halden 1338 78
11 Lauritsen, Tor 1939 Halden 1303 334
12 Dahll, Gustav 1939 Halden 1256 207
13 Johansen, Frank 1929 Halden 1221 1135
14 Samuelsen, Terje C. 1966 Halden 1201 142
15 Juliussen, Rolv 1945 Halden 1193 89
16 Knudsen, Bjørnar 1971 Halden 1154 56
17 Tosi, Valerio 1928 Halden 1154 190
18 Øberg, Lasse 1957 Halden 1039 47
19 Knudsen, Robert 1990 Halden 999 44
20 Godoy, Javier 1991 Halden 922 10
21 Eikre, Jens Hofgaard 1996 Halden 833 22
22 Knudsen, Arne 1941 Halden 765 138
23 Endresen, Endre 1942 Halden 0 0
24 Knudsen, Richard 1994 Halden 0 7
25 Lindstrøm, Ulf Georg 1961 Halden 0 6
26 Melleby, Frank 1956 Halden 0 0
27 Myhren, Asawin 1987 Halden 0 6

10.03.10. Finalerunden i årets Klubbmesterskap:
Mjølnerød og Knudsen hadde et posisjonelt parti, hvor selv vi som bakspillere ikke kunne se noen svakheter i stillingene. Partiet endte da også med remis. Aasum vant sikkert over Hansen, og Bj. Knudsen mistet kvalitet tidlig mot meg. Endresen sto vel best mot Lauritsen tidlig i partiet - men ringreven Tor fant det avgjørende trekket i sluttspillet. En flott turnering av Ragnar Knudsen - men kanskje Jon Mjølnerød alikevel går foran i prestasjon!? Rolv Juliussen fikk også god uttelling og er tilsynelatende i god fremgang!
Neste spillekveld spilles den berømte hurtigturneringen over SLEIPNER temaet - vel møtt.. hr

Sammenlagt i premiegrupper:
Gr.A1
1.Ragnar Knudsen 7,5 (av 8 spilte partier) 2.Anker Aasum 6 3.Helge Rangøy 5 (av 7) [kv 32,5] 4.Frode Ryan Lund 5 (av 7) [kv 29] 5.German Ortiz 1 [trakk seg etter 2 runder]
Gr.A2
1.Jon Steinar Mjølnerød 6 2.Tom Hansen 4,5 [kv 35] 3.Gustav Dahll 4,5 [kv 33,5] 4.Tor Lauritsen 4 (av 8)
Gr.B1
1.Rolv Juliussen 5,5 2.Terje Samuelsen 5 (av 8) 3.Bjørnar Knudsen 4,5 4.Frank Johansen 4 (av 8) [kv 33] 5.Valerio Tosi 4 ( av 8) [kv 32]
Gr.B2
1.Robert Knudsen 4,5 2.Lasse Øberg 3,5 3.Jens Hofgaard Eikre 4 (av 8) 4.Arne Knudsen 2
Gr.B3
1.Richard Knudsen 4 [kv 32] 2.Ulf Georg Lindstrøm 4 [28,5] 3.Endre Endresen 3,5 4.Asawin Myhren 1

03.03.10. 8. runde i Klubbmesterskapet Halden
R. Knudsen - Aasum 1-0
Samuelsen - Mjølnerød 0-1
Bj. Knudsen - Juliussen .5-.5
Rangøy - Johansen 1-0
Hansen - Dahll 1-0
Ro. Knudsen - Endresen 1-0
Ric. Knudsen - Lindstrøm 1-0
Tosi - Eikre 1-0
A. Knudsen - Myhren 1-0
Øberg wo 1

Knudsen har 100% uttelling i de partiene han har spilt, og utropes som Klubbmester 2010 - allerede før siste runde! Og det får han gratulasjoner for. En sterk prestasjon! Bj. Knudsen spilte solid mot Juliussen, og holdt remis med to tårn mot dronning. Tosi ble for sterk mot Eikre - og Johansen måtte tilslutt melde pass mot meg, i et ellers interessant og spennende parti. Full resultatliste neste gang. hr

24.02.10. "Februar kvarten" ble avspilt med 14 deltakere. Det ble en trivelig turnering, med en rekke spennende partier.
Gr. A: Aasum vant turneringen med 5 poeng - bare slått av undertegnede.. Hamre med samme poengsum men tapte innbyrdes parti mot Aasum. Lauritsen slo til med utmerket resultat 4.5 poeng, foran Rangøy, Paul Endresen 4 poeng, Johansen 3, Hansen 2.5

Gr. B: Juliussen vant med 3 poeng, foran Endre Endresen med samme poengsum, men tap i innbyrdes oppgjør. Nordling som tok skalpen min i første runde - 2.5, Lindstrøm og Ric. Knudsen 2, Øberg 1.5, Myhren og Rob. Knudsen 0 poeng.

Neste tirsdag fortsetter Klubbmesterskapet. hr

10.02.10. 6. runde i Klubbmesterskapet Halden

Aasum - Lund 0-1
Mjølnerød - Samuelsen .5-.5
Rangøy - Hansen 1-0
Lauritsen - Johansen 0-1
Endresen - Dahll 0-1
Eikre - Bj.Knudsen 0-1
Juliussen - Rich. Knudsen 1-0
Lindstrøm - Tosi 0-1
Myhren - Rob. Knudsen 0-1
A.Knudsen - Øberg *

Aasum hadde ikke noe sted å flytte Damen, og med bare et tårn som kompensasjon ble det 0-1 mot Lund. Mjølnerød og Samuelsen ble enige om remis - etter Terjes 12. remiforslag. Hansen spilte litt vel aggressivt i åpningen - og med rokaden ødelagt, ble presset for stort etter hvert. A.Knudsen og Øberg var ikke ferdig da jeg gikk, men en rekke ubrukte muligheter fra begge parter tinger kanskje for remis?

Stillingen etter 6. runde: Knudsen 5, Aasum og Lund 4, Mjølnerød, Samuelsen, Bj.Knudsen, Dahll 3.5, Hansen, Rangøy,Tosi, Juliussen, 3, Lauritsen, Eikre, Endresen 2.5,  Et uferdig parti gjør resultatene videre usikre.
Neste spilleomgang er det mulig å møte spillere vi har møtt før i turneringen, og resultatlisten er såvisst ikke ferdigspikret i denne turneringen!  hr

20.01.01. Aasum og Knudsen med full pott etter tre runder
Resultater fra 3. runde i klubbmesterskapet i Halden sjakklubb:
Gustav Dahll – Ragnar Knudsen 0-1
Jon S. Mjølnerød – Anker Aasum 0-1
Lasse Øberg – Frode R. Lund 0-1
Helge Rangøy – Jens H. Eikre 0-1
Tor Lauritsen – Endre Endresen ½-½
Rolv Juliussen – Frank Johansen 0-1
Tom Hansen – Ulf. G. Lindstrøm 1-0
Terje Samuelsen – Robert Knudsen 1-0
Bjørnar Knudsen- Asawin Myhren 1-0
Valerio Tosi – Richard Knudsen 1-0
Arne Knudsen wo 1p.

Jens H. Eikre vant såvidt mattkonkurransen mot Helge Rangøy (foto RK).

Kveldens lille bombe var Jens H. Eikres raske seier med svart over Helge Rangøy. En noe indisponert Rangøy (det er som kjent fors kjell på tyrkisk og norsk klima) satte alle kluter til i angrepet, men Jens ville slett ikke være nest-best i angrepsspill, og rakk å sette sjakk-matt ett trekk før Helge ville gjort det. Partiet tok under en time. En flott prestasjon ! Toppoppgjørene endte ellers som ventet. Gustav Dahll spilte svært solid mot Ragnar Knudsen, men det holdt ikke helt til mål da Ragnar så sitt snitt til å komplisere spillet taktisk. Anker Aasum vant et etter sigende (det ble spilt kvelden før) fint parti mot Jon Steinar Mjølnerød. Lasse Øberg gikk tøft ut mot Frode R. Lund, men da røyken la seg i midtspillet og brikkene skulle telles, manglet det litt for mange hvite brikker.

Kveldens to maratonpartier fikk ulikt utfall: Tor Lauritsen og Endre Endresen spilte et langt og vekslende remisparti, hvor det for meg så ut som at sistnevnte hadde noen vinstsjanser på slutten, mens Rolv Juliussen nok ga fra seg en ganske solid stillingsfordel i midtspillet, og også muligens en remisvariant helt på slutten mot Frank Johansen. I sluttstillingen hadde Frank bare minutter igjen på klokka, men når det er matt i to trekk betyr dette lite.

Anker og Ragnar topper med 3 av 3, mens Gustav, Jon Steinar, Frode, Jens, Frank og Tom utgjør 2-poengsgruppa. Neste runde braker Anker og Ragnar sammen i en viktig toppduell. Siden førstnevnte har hvit, er eventuelle åpningsforberedelser for sort neppe det største problemet J (RK)

13.01.10. Flere overraskelser i 2. runde i klubbmesterskapet
2. runde i klubbmesterskapet ga følgende resultater:
Ragnar Knudsen – Tom Hansen 1-0
Anker Aasum – Tor Lauritsen 1-0
German Ortiz – Gustav Dahll 0-1
Jon S. Mjølnerød – Rolv Juliussen 1-0
Frode R. Lund – Valerio Tosi 1-0
Frank Johansen – Bjørnar Knudsen ½-½
Terje Samuelsen – Lasse Øberg 0-1
Endre Endresen – Robert Knudsen 1-0
Jens H. Eikre – Arne Knudsen 1-0
Ulf G. Lindstrøm – Richard Knudsen 1-0
Aswan Myhren wo

"Terje og Lasse på begynnelsen av den sjakklige heisaturen sin" (foto:RK)

Flere overraskende resultater. Angrepsvillige Ortiz gikk i lås mot solide Gustav Dahll, som var sikker i vinstføringen i sluttspillet. Nykommerne Lindstrøm og Endresen imponerte med seire over brødreparet Richard og Robert Knudsen. Øberg vant et heisaparti mot Samuelsen, og beviste nok en gang at den som gjør den nest-siste feilen, vinner. Mest spektakulært var vel Ragnar Knudsens dronningoffer mot Tom Hansen, med mattføring med en bonde understøttet av løper og springer som meget god kompenasjon.

Ragnar, Anker, Jon Steinar og Gustav står med full pott etter to runder.

Turneringen fortsetter tirsdag, og da forventes en solbrun Helge Rangøy på plass igjen. Med 22 deltakere, er det meget god aktivitet i klubben for tida!

07.01.10. FAVORITTSEIRE I SJAKKMESTERSKAPET
Første runde i klubbmesterskapet i Halden Sjakklubb ga ingen overraskelser. Pga. et seeding-system møter de høyest rangerte spillerne lavere rangerte spillere i de to første rundene, før de slippes løs på hverandre. Denne gang innfridde favorittene rimelig greit i alle åtte partiene, men det var nære på for fjerderangerte Jon Steinar Mjølnerød i partiet mot unge og fremgangsrike Richard Knudsen. Etter å ha spilt ut Mjølnerød med de hvite brikkene i åpningen, slakket Knudsen for mye på gassen og lot de sorte brikkene få slippe til i et farlig motangrep. I sluttspillet så det allikevel kanskje ut til å gå mot remis, da Knudsen overså at motstanderen kunne sette sjakk-matt. (RK)

Turneringen spilles over 9 runder gjennom våren.

Resultater:
Ragnar Knudsen – Lasse Øberg 1-0
Robert Knudsen – Anker Aasum 0-1
German Ortiz – Jens H. Eikre 1-0
Richard Knudsen – Jon S. Mjølnerød 0-1
Tom Hansen – Endre Endresen 1-0
Arne Knudsen – Tor Lauritsen 0-1
Gustav Dahll – Ulf G. Lindstrøm 1-0
Aswan Myhren – Rolv Juliussen 0-1

22.12.09.
Vi hilser fra solfylte Tyrkia!  hr

11.11.09. Beklager Halden, at det ikke har blitt oppdatert på siden en stund, men kommer nå tilbake etter sykdom
9. runde i Høstturneringen Halden:

Aasum - Ortiz 1-0
Rangøy - Bj. Knudsen 1-0
Johansen - Hansen 0-1
Rob. Knudsen - Samuelsen 0-1
Lund - Ric. Knudsen 1-0
Juliussen - Lauritsen 1-0
Øberg - Eikre 0-1
Dakll - A. Knudsen 1-0
Myhren - Tosi 0-1
Lindstrøm wo 1
 
Aasum overspilte Ortiz med sin Sleipner. Teoristerke Ortiz kommer neppe til å gå på samme varianter i fortsettelsen. Bjørnar kom trangt ut i åpningen, men spilte seg sterkt opp senere. Forstår at han holdt remis mot broder Ragnar i forrige runde - for han fant gode forsvartrekk, men tilslutt og med god hjelp av klokken, måtte han miste materiell. Eikre tok nok en skalp - idet Øberg måtte bite i gresset..
Aasum vant turneringen med 7 poeng, Ortiz og Rangøy 6.5, Lund og Hansen 5 foran de øvrige. Resultatliste neste gang. Neste spillekveld KLUBBMESTERSKAPET i Lynsjakk. Vel møtt.  hr

30.10.09. Klubbmesterskapet i Hurtigsjakk Halden:

Første halvdel av Klubbmesterskapet i Hurtigsjakk ble avviklet i dag med 16 deltakere. Hans Stabbetorp (Sarpsborg) leder turneringen med 6 poeng. Han gikk ubeseiret gjennom turneringen. Rangøy følger med 5, foran Ricard Knudsen på 3. plass med 4 poeng!  B spilleren Ricard Knudsen (uten rating) gjorde en flott innsats i dag, og kanskje overrasker han stort i fortsettelsen?
På 3.5 poeng følger veteranene Dahll og Johansen, - foran Hansen, Lauritsen, Rob. Knudsen,Juliussen, og Ortiz på 3 poeng.

Neste spillekveld fortsetter Klubbmesterskapet i Hurtigsjakk med 5 runder til. Det vil bli nesten umulig å sette opp rundene etter reglene med bare 15 deltakere - (en har meldt forfall) så det vurderes om siste 5 runder settes opp som egen turnering - så får vi summere de to turneringene tilslutt, for å kåre vinnerne. hr

20.10.09. 8. runde i Høstturneringen i Halden
Ortiz - Rangøy 1-0
Knudsen - Aasum .5-.5
Bj. Knudsen - Ric. Knudsen 1-0
Samuelsen - Johansen .5-.5
Juliussen - Hansen 0-1
Rob. Knudsen - Eikre 1-0
Lauritsen - Dahll 1-0
A. Knudsen - Myhren 1-0
Lindstrøm - Øberg 0-1

Ortiz og jeg hadde et noe rotete parti, med åpen og til tider uoversiktlig stilling. En bondefangst på fløyen - var av det tvilsomme slaget, og når Ortiz skråsjakket meg med offisergevinst.. var det bare å gi opp.

Stillingen foran siste runde:
A: Ortiz 6.5- Rangøy og Aasum 5.5, Knudsen 5, Lund og Johansen 4, Hansen 4, Lauritsen 2.5, Dahll 2.
B: Bj. Knudsen 5, Samuelsen, Rob. Knudsen og Ric. Knudsen 4, Øberg og Eikre 3, Juliussen og Dahll 2, Lindstrøm 1, Myhren 0.

De to følgende spillekvelder er det KLUBBMESTERSKAPET i Hurtigsjakk som gjelder. 6 runder fk. tirsdag - og 5 runder neste gang. Åpen turnering! Vel møtt! hr

13.10.09. 7. runde i Høstturneringen Halden
Lund - Rangøy 0-1
Johansen - Ortiz 0-1
Hansen - Aasum 0-1
Bj. Knudsen - Ragnar Knudsen .5-.5
Samuelsen - Lauritsen .5-.5
Ric. Knudsen - Rob. Knudsen 1-0
Lindstrøm - Juliussen 0-1
Øberg - Dahll 0-1
Eikre - Myhren 1-0
Tosi - A. Knudsen 1-0

Juliussen vant partiet mot Dahll forrige runde. Bjørnar fikk opp en solid stilling mot broder Ragnar - og det endte remis. Frode og jeg hadde et omskiftende parti med muligheter begge veier, men kongeangrepet mitt viste seg å være farligst - og det kostet materiell for Frode. Stillingen er svært jevn foran de avgjørende to sisterundene idet vi nå møtes for annen gang i turneringen. Ortiz - Rangøy -- Aasum - Knudsen på de første bordene. Det er lenge siden det har vært så jevnt i en turnering i Halden, og 5-6 mann kjemper om seiren.. Kommer tilbake til B gruppa og stillingen der neste gang. hr

06.10.09. 6. runde i Høstturneringen Halden:
Aasum - Lund .5-.5
Rangøy - Hansen 1-0
Ortiz - Samuelsen 1-0
Knudsen - Rob. Knudsen 1-0
Johansen - Øberg 1-0
Eikre - Bj. Knudsen 0-1
A. Knudsen - Ric. Knudsen 0-1
Juliussen - Dahll * ikke ferdig
Myhren - Lindstrøm 0-1

Stillingen etter 6. runde: Aasum, Rangøy og Ortiz 4.5 - Knudsen og Lund 4, - Johansen og Bj. Knudsen 3.5 - Hansen, Samuelsen, Rob. Knudsen og Ric. Knudsen 3 - Lauritsen, Øberg og Eikre 2,- Juliussen og Dahll 1 poeng (ikke ferdigspilt) Lindstrøm 1 og Myhren 0 poeng.
Tom hadde en virkelig elegant kombinasjon mot meg, men han kom ut med materiell under, muligens en tellefeil? Eikre så ut til å holde remis, men mistet en viktig bonde mot sterke Bjørnar - og det avgjorde partiet.

Det tetner til i turneringen - de siste rundene kan spillere møtes for andre gang. Dvs. oppsett etter poeng. Så spenningen stiger - følg med på de neste rundene - hvem i allverden holder hodet kaldest og vinner turneringen? hr

04.09.09.Østfoldmesterskap (ØM) i hurtigsjakk lørdag 3. oktober ble spilt i Halden.
Østfoldmester ble Joachim Solberg, Sarpsborg, 2. Kristian Livendahl, Fredrikstad, 3. Arne-Roger Jensen
Østfoldmester i juniorklassen ble Stian Johansen, Fredriksstad SS.
Østfoldmester i seniorklassen ble Helge Rangøy, Halden SK.
Østfoldmester i nestorklassen ble Jan Forsberg, Sarpsborg SK
Se resultater og Bulletin


30.09.09. 5. runde i Høstturneringen Halden:
Ortiz - Aasum .5-.5
Knudsen - Rangøy 0-1
Hansen - Lund 0-1
Bj. Knudsen - Johansen .5-.5
Rob. Knudsen - Lauritsen 1-0
Dahll - Rich. Knudsen 1-0
Samuelsen - Juliussen 1-0
Øberg - Lindstrøm 1-0
Eikre - A. Knudsen 1-0

Ortiz og Aasum tok en forholdsvis tidlig remis. Lund vant overbevisende mot Hansen og veteranen Lauritsen måtte bite i gresset? for unge Robert Knudsen. Eikre tok en voksenskalp - idet han vant over Arne Knudsen, og Johansen og Bjørnar Knudsen kjempet seg til remis etter hvert. Ragnar og jeg hadde et brukbart parti - med stillingskrig og jevn stilling - inntil Ragnar etter mitt skjønn spiste en bonde for mye. Noen fikse kombinasjoner i sluttspillet førte til at jeg sto tårn over til slutt. Aasum fortsatt i ledelse med 4 poeng - Ortiz og Rangøy 3.5, Knudsen og Lund 3 poeng. Full resultatliste neste gang.

Fk. Lørdag er det Østfoldmesterskapet i HURTIGSJAKK på Fredriksten og alle medlemmer i Halden bør møte opp og representere klubben. Siste fremmøte 1030. Vel møtt! hr

28.09.09. Halden Sjakklubb innbyr til Østfoldmesterskap (ØM) i hurtigsjakk lørdag 3. oktober på Fredriksten Kro i Halden. 1. runde starter kl. 11.00, oppmøte senest 10.30.9 runder med 10 minutter + 5 sek. per trekk betenkningstid pr. spiller. Alle spiller i en gruppe.Startkontingent: 75,- for junior og 150,- for øvrige.
Påmelding senest torsdag 1. oktober
.
Etteranmeldte betaler: 100,- for junior og 175,- for øvrige.
Etteranmeldte tas i mot frem til kl. 10.30 lørdag 3. oktober.
For informasjon og påmelding kontakt
Anker Aasum, 69 18 33 88 (privat), epost:
aaasum@halden.net
Helge Rangøy, epost: h-rangoy@online.no

15.09.09. 4. runde i Høstturneringen Halden:
Aasum - Knudsen .5-.5
Rangøy - Ortiz .5-.5
Ric. Knudsen - Hansen 0-1
Johansen - Lauritsen 0-1
Juliussen - Rob. Knudsen 0-1
Samuelsen - Eikre 1-0
A. Knudsen - Bj. Knudsen 0-1
Lund - Øberg 1-0
Myhren wo 1

Aasum og Ragnar tok en forholdsvis tidlig remis. Jeg sto i overkant etter åpningsspillet mot Ortiz, men en overseelse førte til to lette mot tårn. Etter et riktig kampparti - presterte Ortiz å gi tilbake materiell - og partiet ebbet ut (etter 60 trekk) i så mange muligheter til evig sjakk, at remis ble godtatt. Aasum troner alene på 3.5 - Knudsen og Ortiz 3 - Rangøy 2.5 poeng foran resten av feltet. Fk. lørdag starter Nordisk for Seniores og Aasum, Lauritsen og jeg skal prøve lykken der.. hr

08.09.09. 3. runde i Halden Høstturnering:
Ortiz - Knudsen .5-.5
Aasum - Rangøy 1-0
Bj. Knudsen - Frode Lund 0-1
Hansen - Rob. Knudsen 1-0
Johansen - Eikre 1-0
Arek Kowalski - Ric. Knudsen 0-1
Øberg - Juliussen 1-0
Myhren - a. Knudsen 0-1

Ortis - Knudsen endte remi, og etter sigende var Ragnar mest fornøyd med det. Jeg hadde "dagen", og oppdaget etter 24 trekk - at jeg sto offiser under, - uten å vite når jeg mistet den... Øberg spilte et nærmest "feilfritt" parti, og vant sikkert over Juliussen. Lund dro seiren i land mot Bjørnar. Frode er en gammel elev av Aasum - returnert til hjembyen - og vi ønsker han velkommen tilbake. Han vil ganske sikkert bli en forsterkning i klubben. Fk. fredag er det 6 runder Hurtigsjakk Gr. Prix i Sarpsborg - vel møtt. hr

02.09.09. 2. runde i Høstturneringen Halden:
Knudsen - Hansen 1-0
Rangøy - Johansen 1-0
Lauritsen - Ortiz 0-1
Eikre - Øberg 1-0
Juliussen - Aasum 0-1
Lindstrøm - Bj. Knudsen 0-1
A. Knudsen - Samuelsen 0-1
Myhren - Rob. Knudsen 0-1
Ric. Knudsen wo 1

Da jeg forlot spillelokalet, sto unge Eikre godt mot Øberg. Hansen kjempet iherdig og forsvarte seg godt mot Knudsen, ( men Knudsens ferdigheter i sluttspill er vel kjent) Samuelsen / A. Knudsen sto temmelig likt og Lauritsen så ut til å overraske Ortiz med godt spill. Merket meg det i et par lyn før turneringen, at Lauritsen hadde en god dag. Resultatene ringes snart inn, og så får vi se. Lauritsen fyller forøvrig de 70 neste uke - og vi GRATULERER. hr

25.08.09. Høstturneringen i Halden startet med 1. runde idag. 16 sjakkhungrige spillere møtte fram, etter en fin sommer. Med sweitser systemet ble det favoritt oppsett, - og alle infridde. Alle var enige om at det var hyggelig å komme igang igjen.. hr

R. Knudsen - Samuelsen 1-0
Bj. Knudsen - Rangøy 0-1
Ortiz - Øberg 1-0
Rob. Knudsen - Aasum 0-1
Lauritsen - Eikre 1-0
Lindstrøm - Johansen 0-1
Hansen - A. Knudsen 1-0
Rich. Knudsen - Juliussen 0-1

09.06.09. Siste spillekveld før sommeren ble en 6 runders kvarterturnering med 12 deltakere. En meget vellykket og trivelig avslutning på sesongen 08 - 09.

Ragnar var i det umulige hjørnet, og vant alle partiene. Således en verdig vinner av turneringen.
A: Ragnar Knudsen 6, Rangøy 5, Aasum 3.5, Ortiz 3,Mjølnerød 2.5
B: Juliussen 4, Lauritsen 3, Hansen 2.5, Johansen 1.5
C: Øberg 3, Godoy 3, Samuelsen 3, Tosi 2

Vi takker for nok en vellykket sesong, og satser på nye og spenstige trekk i Høstturneringen - som åpner 25. august med første runde. Vel møtt - og en riktig god sommer ønskes til alle. hr

03.06.09. Junilynet i Halden:
Vinner i A ble Ortiz etter stikkamper med Aasum og Rangøy. 1. Ortiz, 2. Aasum, 3. Rangøy, 4. Mjølnerød, 5. Hansen. B: Vinner ble Lauritsen etter stikkamper med Juliussen og Johansen. Deretter fulgte Godoy og Øberg.
Neste og siste spillekveld før sommeren avspilles en hurtigturnering - med tid etter flertallets ønsker. 5 -10 eller 15 min. Støtt opp og delta i denne spennende turneringen.. God premiering! og gratis kaffi. Vel møtt. hr

27.05.09. Nye ratingtall for Halden pr 25.05.09.

1 Qvortrup, Jon 1972 Halden 2162 478
2 Knudsen, Ragnar 1967 Halden 1792 549
3 Mosbye, Karl 1970 Halden 1763 468
4 Rangøy, Helge A. 1939 Halden 1663 1279
5 Springinsfeld, German Ortiz 1961 Halden 1571 25
6 Rustad, Øistein 1942 Halden 1534 71
7 Mjølnerød, Jon Steinar 1962 Halden 1469 42
8 Aasum, Anker 1940 Halden 1468 433
9 Hansen, Tom 1963 Halden 1327 69
10 Johansen, Frank 1929 Halden 1285 1117
11 Lauritsen, Tor 1939 Halden 1282 308
12 Dahll, Gustav 1939 Halden 1263 202
13 Juliussen, Rolv 1945 Halden 1205 80
14 Samuelsen, Terje C. 1966 Halden 1185 134
15 Tosi, Valerio 1928 Halden 1150 188
16 Knudsen, Bjørnar 1971 Halden 1137 47
17 Øberg, Lasse 1957 Halden 1058 38
18 Knudsen, Robert 1990 Halden 933 35
19 Godoy, Javier 1991 Halden 922 10
20 Grønvik, Svenn-Håvard 1970 Halden 912 97
21 Knudsen, Arne 1941 Halden 773 129
22 Melleby, Frank 1956 Halden 0 0

27.05.09. KLUBBMESTER 2009 i Halden sjakklubb ble Jon Qvortrup etter stikkamper med Aasum og Knudsen (Hurtigsjakk) Aasum og Knudsen delte andreplassen. Vi gratulerer!

Innertier'n 6 runders hurtigsjakk 15 min, ble vunnet av: Bård Fjellengen 5.5, foran Ortiz 5, Rangøy 4, Aasum 3.5, Hansen vant B gruppa på kvalitet foran Knudsen, Samuelsen og Stabbetorp 3, Juliussen, Lauritsen, Johansen, og Øberg 2, Mjølnerød 1 poeng. Aasum og Knudsen deltok i Innertiern samtidig som de spilte stikkamp, (og fikk derfor ikke den vanlige motstanderen de ellers ville fått.) En hyggelig turnering som vanlig ledet av en dyktig Formann Aasum.

Neste spillekveld går Junilynet av stabelen, (5 min) - åpen turnering - og alle er velkomne! hr

20.05.09. 7. Runde i Vårturneringen Halden:
Rangøy - Hansen 0-1
Lauritsen - Ortiz 0-1
Dahll - Johansen 0-1
R. Knudsen - Samuelsen 1-0
Aasum - Øberg 0-1
Bj. Knudsen - A. Knudsen 1-0

Resultatliste:
A1: Rangøy 6, Ortiz 5, R. Knudsen 3.5 (4), Aasum 2.5
A2: Hansen 5, Johansen 4, Dahll 3, Mjølnerød 3
B1: Lauritsen 4, Samuelsen 3, Bj. Knudsen 2.5, Tosi 2, Juliussen .5
B2: Øberg 3, Godoy 1, A. Knudsen 1

Ortiz overkjørte Lauritsen fra start, og fikk tidlig materiell. Øberg gjorde sitt beste og vant over Aasum! Samuelsen holdt nesten til slutt mot Ragnar Knudsen, men overmakten ble for stor. Men utmerket spill av Terje. Jeg fikk en liten fordel i åpningsspillet mot en godtspillende Tom Hansen. Men etter en litt passiv brikkeflytting fra min side havnet jeg i et mattnett jeg ikke fant ut av, og måtte gi offiser. Deretter spilte Hansen godt og sikkert. En velfortjent seier!
Neste spillekveld spilles KVARTERMESTER,n en 6 runders 15 min. Åpen turnering. hr

12.05.09. 6. runde i Vårturneringen Halden:
Ortiz - Rangøy 0-1
Lauritsen - Aasum 1-0
Johansen - Hansen 0-1
Øberg - Samuelsen 0-1*
R. Knudsen - A. Knudsen 1-0
Juliussen - Godoy 0-1

Øberg - Samuelsen var ikke ferdigspilt, men Samuelsen sto til klar vinst - om han gjorde rett i sluttspillet. Lauritsen hadde dagen, og banket selveste Formann Aasum. Godoy vant over sterke Juliussen - og det vitner om stor fremgang for unge Godoy. Well done Godoy! Ortiz og jeg hadde et skarpt parti, hvor jeg allerede i åpningsspillet fikk opp et visst press mot de hvite brikkene. I midtspillet "ofret" jeg en bonde, men fikk både materiell og best stilling som betaling. Ortiz gratulerte og gav opp etter 24 trekk.

Nå har jeg allerede vunnet Vårturneringen med 6 poeng av 6 mulige, så kanskje det lønner seg å legge lista litt høyt. Jeg sa før turneringen startet (litt på spøk) at jeg ikke skulle tape et eneste parti i turneringen,- og det har muligens bidratt til økt skjerpings.. hr

05.05.09.5. runde i Vårturneringen Halden.
Johansen - Rangøy 0-1
Mjølnerød - Ortiz 0-1
Aasum - Dahll .5-.5
Tosi - Hansen 0-1
Samuelsen - Lauritsen 0-1
Bj. Knudsen - Øberg 0-1
Juliussen - R. Knudsen 0-1
Godoy - A. Knudsen 0-1

Og det var så absolutt sortspillernes aften. Selv Dahll hadde lett vinst over Aasum i sluttspillet, men var sliten og foreslo remis. Øberg spilte et av sine beste partier mot sterke Bjørnar, og vant. Og det var visstnok vel fortjent. Samuelsen trodde Lauritsen hadde bukket og var svært fornøyd, inntil det viste seg at Tor hadde lagt en felle og dermed var partiet var over på 10 trekk. Mjølnerød fikk en overraskende sjakk mot seg, og dermed forsvant en springer. Johansen konsentrerte seg om damefløyen, mens jeg samlet brikkene til et angrep på kongefløyen, - og angrepet førte frem. Selv etter iherdig og godt spill av den gode Frank - ble forsvaret umulig tilslutt. Hedersmannen Frank gratulerte med godt spill..

De to siste rundene i Vårturneringen blir oppsettet etter poengsanking, dvs de to med høyest poengsum møtes osv. og etter alle solemerker blir det Ortiz - Rangøy på toppbordet, - og det blir spennende saker. hr

29.04.09. Årsmøtet gikk fredelig for seg, Formann Aasum hadde regien - og de fleste sakene ble behørig klappet inn.
Aasum hadde forberedt nytt Turneringsreglement for Halden Sjakklubb, og etter noen mindre endringer ble det vedtatt. Kasserer Mosbye la fram et ryddig regnskap, og det viser balanse i klubbens drift. Ingen endringer i kontingenten ble nødvendig.

INNERTIER'n - 7 runders 10 min. monrad ble vunnet av undertegnede med 6 poeng, fulgt av Ortiz og Mosbye
med 5.5, Aasum 5, Mjølnerød 3.5, Samuelsen og Dahll 3, Lauritsen og Tosi 2.5, Johansen og Øberg 2, Godoy 1.5 poeng. En hyggelig aften - og neste spillekveld er det 5. runde av Vårturneringen som gjelder.. hr

26.04.09. Slik var det på lørdag i Halden BGP med gjester fra Sãffle i Sverige

En glad gjeng etter turneringen med pokaler før reisen tilbake til Sverige.

Flere nye tallenter i gruppen Mikroputt som har fremtiden for seg.
Foto:Bjørn Berg Johansen

25.04.09. Resultater fra Halden BGUP

24.04.09. Halden BGP/UGP 2009. Det er meldt om stor deltagelse fra Sverige til turneringen i Halden lørdag. Så nå er det bare og melde seg på til disse. Påmelding til: Anker Aasum, Asakveien 59, 1785 Halden,Tlf 69183388p, Epost aaasum@halden.net eller
h-rangoy@online.no Det er nå påmeldte 39 deltagere i turneringen

21.04.09.4. Runde i Vårturneringen Halden
Rangøy - Ortiz 1-0
Hansen - Johansen 0-1
Lauritsen - Mjølnerød 0-1
Aasum - Bj. Knudsen 1-0
Samuelsen - Øberg 1-0
A. Knudsen - Tosi 0-1
Dahll 1 wo

Fra klubbkvelden i Halden.
Ortiz kom trangt ut i åpningen, og det kostet offiser allerede etter 15 trekk. Hansen og Johansen hadde et jevnt parti som muligens blir remis. Mjølnerød sto godt mot Lauritsen, inntil et overfladisk randbonde fremstøt ga Lauritsen muligheter til godt motspill. Aasum så ikke ut til å ha dagen, idet han brukte mye energi i et midtspill som neppe hadde de store mulighetene til gjennombrudd. Samuelsen hadde planer om å gi opp, men fikk muligheten til sterkt spill - og sto til vinst i partiet.
Neste spillekveld er det Årsmøte kl 1800 - vel møtt. Ca 1930 apilles INNERTIER*n 6 runders 10 min hurtigsjakk. hr

15.04.09. 3. runde i Vårturneringen Halden
Mjølnerød - Rangøy 0-1
Ortiz - Aasum 1-0
Hansen - Samuelsen 1-0
Johansen - Tosi 1-0
Bj. Knudsen - Dahll .5-.5
Godoy - Lauritsen 0-1
Øberg - Juliussen 1-0

Ortiz overspilte Aasum i et friskt parti, hvor Aasum tok gamle synder i bruk - og ikke fant å behøve å rokere. Det straffer seg mot gode spillere. Jeg sto rimelig godt mot Mjølnerød hele partiet, men hadde problemer med å finne avgjørende trekk. Inntil en genial sjakk førte til at Mjølnerød ga opp trekket etter. Noen tvilsomme bakspillere mente etter partiet, at Dronningsjakken var udekket - og at Mjølnerød bare kunne slå Dronningen med Kongen!!. Men i betraktning den litt dårlige belysningen i lokalet og at det var sent på kvelden, satser vi vel heller på at det var et særdeles godt trekk...
Fk. Lørdag møtes vi til Hurtigsjakk på Festningen i Guttorm Klavestads Minneturnering. Se teminlisten. Vel møtt! hr


01.04.09.2. Runde i Vårturneringen Halden:

Rangøy - Hansen 1-0
Johansen - Ortiz 0-1
Mjølnerød - Dahll 1-0
Aasum - Knudsen 5-.5
Lauritsen - Juliussen 1-0
Samuelsen - Godoy 1-0
Tosi - Øberg 1-0
A. Knudsen - Bj. Knudsen 0-1

En rekke høyst spennende partier, hvor mange kjempet i tidsnød på slutten. Øberg holdt Tosi til langt over 50 trekk, og var forsåvidt fornøyd med partiet. Aasum - Knudsen fikk jeg ikke sett så mye av, men de er begge flinkere enn meg til å ta remis (16 trekk).. Dahll vant offiser fra Mjølnerød - for å gå matt trekket etter. Ortiz spilte sikkert mot Johansen og vant. Jeg sto best mot Hansen lenge i partiet, men etterhvert ble stillingen svært så vanskelig, og det hjalp meg endel at Hansen fikk dårlig tid på slutten. Hansen har større spillestyrke enn det som fremkommer av ratingtallet. Foreløpig fører Rangøy,Ortiz og Mjølnerød med 2 poeng foran resten av feltet. hr

24.03.09. 1. Runde i Vårturneringen Halden:
Rangøy - Lauritsen 1-0
Juliussen - Aasum 5-.5
Ortiz - Samuelsen 1-0
Tosi - Mjølnerød 0-1
Hansen - Bj. Knudsen 1-0
Øberg - Johansen 0-1
Dahll - A. Knudsen 1-0

Lauritsen gav opp etter mitt 10. trekk - idet Dronningen forsvant. Jeg erklærte før runden at jeg hadde som intensjon ikke å tape et eneste parti i denne turneringen. (Til allmenn applaus - og noen fyrop) Så får vi se hvordan det går... Da jeg forlot spillelokalet tidlig - sto Juliussen bedre mot Aasum, Ortiz hadde offiser og lett vinst mot Samuelsen, Tosi sto jevnt mot Mjølnerød. Det samme gjorde Hansen og Bjørnar, og Frank hadde en slik stilling mot Øberg, som han behersker godt. Dahll hadde offiser mot Arne K. Resultatene blir snart ringt inn, så vil resultatene bekrefte eller avkrefte mine spådommer.. hr

23.03.09. Nye ratingtall for Halden

1
Qvortrup, Jon 1972 Halden 2162 478
2 Knudsen, Ragnar 1967 Halden 1792 545
3 Mosbye, Karl 1970 Halden 1763 468
4 Rangøy, Helge A. 1939 Halden 1658 1272
5 Aasum, Anker 1940 Halden 1558 419
6 Springinsfeld, German Ortiz 1961 Halden 1557 18
7 Rustad, Øistein 1942 Halden 1534 71
8 Mjølnerød, Jon Steinar 1962 Halden 1470 37
9 Hansen, Tom 1963 Halden 1299 62
10 Dahll, Gustav 1939 Halden 1271 197
11 Johansen, Frank 1929 Halden 1270 1110
12 Lauritsen, Tor 1939 Halden 1244 295
13 Juliussen, Rolv 1945 Halden 1231 75
14 Samuelsen, Terje C. 1966 Halden 1185 127
15 Tosi, Valerio 1928 Halden 1155 183
16 Knudsen, Bjørnar 1971 Halden 1148 41
17 Øberg, Lasse 1957 Halden 1040 31
18 Knudsen, Robert 1990 Halden 933 35
19 Grønvik, Svenn-Håvard 1970 Halden 912 97
20 Knudsen, Arne 1941 Halden 769 123
21 Godoy, Javier 1991 Halden 0 6
22 Melleby, Frank 1956 Halden 0 0

19.03.09. Beklager feil, men her er det rette resultater.Endelig resultat fra tirsdagens Sleipner turnering:
Ridder av første klasse: "Bright white knight 2009" ble Anker Aasum med 5.5 poeng.
Ridder av second class: "Brave Busy Bee 2009" ble Thorbjørn Skaug (Fr.stad) med 3 poeng - (såvidt foran vår egen Rolv Juliussen på kvalitet.) hr

18.03.09. Sleipner turneringen ble avviklet i kveld over 6 runder 15 min hurtigsjakk. Sc3 obligatorisk.
Og "Brave busy bee" 2009 ble Anker Aasum med 5.5 poeng, fulgt av Rangøy 5, Fjellengen 4, Stabbetorp 3.5, Lauritsen 2.5 og Johansen 1.5.

Foto:Bjørn Berg Johansen. Bilde Anker Aasum

I B gruppa fikk T. Skaug, Tosi, Samuelsen og Juliussen alle 3 poeng. Øberg og Godoy 1 poeng. Her må vinneren kåres ved kvalitetsberegning senere.
Aasum hadde dagen med flyt (ved siden av godt spill) med 6 sekunder vinst mot meg og 2 sekunder igjen mot Stabbetorp. Men det hører også sjakkspillet til å passe klokka.. Neste spillekveld starter VÅRTURNERINGEN over 7 runder. Samme betenkningstid som i Klubbmesterskapet. Åpen turnering - velkommen til både gamle medlemmer og nye sjakkspillere. Alle medlemmene ønsket forøvrig Frank Johansen velkommen tilbake til klubben etter sykdomsperioden, og vi ønsker lykke til fremover! hr

10.03.09.Finalerunden i Klubbmesterskapet endte slik:
Knudsen - Qvortrup 5-.5
Rangøy - Aasum 0-1
Stabbetorp - Ortiz 0-1
Mjølnerød - Dahll 1-0
Hansen - Bj. Knudsen 1-0
Juliussen - Lauritsen 0-1
A. Knudsen - Godoy 1-0
Samuelsen - Tosi 0-1
Øberg wo 1

Knudsen, Qvortrup og Aasum havnet på 6 poeng. Rangøy og Ortiz 5.5. Mjølnerød 5, Stabbetorp, Dahll og Hansen 4.5, Lauritsen og Tosi 4, Bj. Knudsen og Øberg 3.5, Juliussen og Samuelsen 3, A. Knudsen 2.5, Godoy og Ro. Knudsen 2.

Stikkamper må til for å kåre Klubbmesteren 2009. B og gruppevinnerne må vi komme tilbake til.
Knudsen og Qvortrup hadde et komplisert parti, hvor Knudsen endte med to løpere og tårn - mot Qvortrups to tårn. Det ble fort remis etter at jeg avslo remistilbud - og heller ga opp fem trekk etterpå.. Neste spillekveld er den populære Aasum spesial Sc3 obligatorisk åpningstrekk - deretter fritt. Vel møtt ! (Se egen påmeldingsfrist i terminlista!) hr

04.03.09. 8. runde i Klubbmesterskapet i Halden:
Rangøy - Knudsen 5-.5
Qvortrup - Aasum 1-0
Dahll - Ortiz 5-.5
Bj. Knudsen - Stabbetorp *
Juliussen - Mjølnerød 0-1
Hansen - Samuelsen 1-0
Lauritsen - Øberg 1-0
Tosi - A. Knudsen 1-0
Godoy wo 1

Partiet mellom Bjørnar Knudsen og Stabbetorp var ikke ferdigspilt da jeg gikk, men det lignet svært på remis. Aasum hadde som vanlig en litt uortodoks stillingstype mot Qvortrop - men en binding som som ville kostet materiell avgjorde. Knudsen og jeg hadde et bra gjennomført parti, hvor der var muligheter begge veier. Etterhvert hadde vi Dame og bønder igjen. Jeg hadde majoritet på Damefløyen og Knudsen på Kongefløyen. Et så vanskelig sluttspill kan gå begge veier, så jeg valgte evig sjakk.

Knudsen, Rangøy og Qvortrup 5.5, Aasum 5, Ortiz og Dahll 4.5, Bj. Knudsen og Stabbetorp muligens 4 poeng.
Neste og siste runde møtes sannsynlig Qvortrup - Rangøy og Aasum - Knudsen på de første bordene. Fortsatt kan fire spillere bli Klubbmester 2009. Full resultatliste neste gang. hr

25.02.09. 7. runde i Klubbmesterskapet Halden:
Qvortrup - Knudsen 5-.5
Dahll - Aasum 5-.5
Juliussen - Rangøy 0-1
Ortiz - Samuelsen 1-0
Bj.Knudsen - Øberg 1-0
Lauritsen - Mjølnerød 0-1
A. Knudsen - Tosi 0-1

Nok en spennende runde, - Qvortrup / Knudsen tok remis med merbonde til Knudsen. Men påspillet virket å være remis i de fleste varianter. Aasum forsøkte å lure Dahll med Tårn mot Springer og bonde - men det endte også med remis. All ære til Dahll, som holdt hodet klart i en begynnende tidsnød, og fant de rette trekkene som fremtvang remis. Mjølnerød bukket Tårnet sitt - og Lauritsen kvitterte med å bukke Damen. Juliussen og jeg hadde et rolig parti, hvor jeg etterhvert fikk flere fribønder på damefløyen, og Juliussen mente tilslutt at nok var nok. Stillingen foran de to siste rundene (hvor vi kan møtes for annen gang) er svært jevn, og mange har muligheten til gode plasseringer.
Knudsen, Rangøy og Aasum 5 poeng, Qvortrup 4.5, Ortiz og Dahll 4, Bj. Knudsen og Stabbetorp 3.5. (Ikke alle har spilt like mange partier) hr

18.02.09. "Februar-kvarten" i Halden.
ble avviklet i kveld, med ikke mindre enn 17 deltakere. I Aasums fravær fikk jeg hendene ganske fulle! Vinnere ble: A: Qvortrup og Fjellengen 5.5 - Fulgt av Lunde og Stabbetorp, - B: Veteranen Dahll vant med 4 poeng - fulgt av tre unge spillere på 3 poeng, Andersen, Knudsen og Eikre. Og Eikre har jeg nevnt tidligere som et talent - hørte flere gode spillere nevne ham og hans spill. Stian Johansen var nok sliten etter lange og mange reisedager og havnet på min poengsum. Ellers en hyggelig turnering i vinter Norge. Neste spillekveld er det full rulle i klubbmesterskapet, og de beste vinner muligens.. hr

10.02.09. 6. runde i Klubbmesterskapet Halden:
Rangøy - Qvortrup 0-1
Aasum - Ortiz 1-0
Stabbetorp - Hansen 1-0
Øberg - Dahll '
Samuelsen - Mjølnerød 1-0
Lauritsen - Juliussen 0-1
Tosi - Bj.Knudsen 0-1
Rob. Knudsen - A. Knudsen 1-0

Aasum vant greit over Ortiz, etter en del forviklinger underveis. Jeg hadde Qvortrup i tauene og sto i overkant lenge i partiet, men i sluttspillet vurderte jeg noe feil, og hadde visst bedre trekk.. En vrien Springer avgjorde til slutt. Dahll sto til vinst da jeg forlot spillelokalet. Knudsen og Aasum 4.5, Rangøy og Qvortrup 4, Ortiz, Stabbetorp og muligens Dahll 3 poeng.
Det tetner til i turneringen - og det er tre spennende runder igjen - hvorav de to siste rundene da vi kan møte de med poenglikhet for andre gang.
Neste spillekveld er det "Februar-kvarten" 6 runder 15 min. Åpen turnering - vær velkommen! hr

04.02.09. 5. runde i Halden :
Ortiz - Knudsen 0-1
Aasum - Rangøy 5-.5
Qvortrup - Lauritsen 1-0
Dahll - Srabbetorp 5-.5
Hansen - Samuelsen 5-.5
Juliussen - Tosi 1-0
A. Knudsen - Øberg 5-.5
Godoy - Ro. Knudsen 1-0
Bj. Knudsen wo 1

På førstebord virket det som Ortiz ofret et tårn i angrepets interesse - men Knudsen hadde en solid stilling, og vant sikkert. Forrige gang jeg møtte Aasum ga jeg bort en klar seier - og var innstilt på kraftig revansje denne gang. Dermed var det duket for en "vill vest" forestilling - hvor jeg kom ut med både bønder og kvalitet under.. Og innså tidlig at slaget var tapt denne gang også, - men så registrerte jeg at den gode Anker begynte å spille forsiktig og litt feil. Til slutt hadde jeg en' mulighet igjen - og selv om det virket litt flaut - prøvde jeg den. Anker så fort at han ikke kunne velge Dame i forvandlingen - og valgte Tårn... og så var jeg patt!! (Sjakk er både rettferdig og urettferdig, og dessuten kan det meste skje...(heldigvis) Lauritsen hadde 2 poeng foran denne runden og det er herved beriktiget. Dahll - Stabbtorp hadde sekunder igjen da remis, mulig med Dahll i de beste vinstmulighetene. Øberg og A. Knudsen spilte jevnt - og en grei remis.
Knudsen 4.5 poeng foran Rangøy 4, Aasum 3.5, Qvortrup 3 hr

28.01.09. 4. runde i Klubbmesterskapet Halden:
Knudsen - Rangøy 5-.5
Mjølnerød - Aasum 0-1
Ortiz - Lauritsen 1-0
Tosi - Qvortrup 0-1
Øberg - Juliussen 1-0
Dahl - A. Knudsen 1-0
Bj. Knudsen - Samuelsen 5-.5
Rob. Knudsen wo 1

Mjølnerød hadde tidlig kvalitet på Aasum, men etterhvert fikk Aasum fart på springerne sine, og Mjølnerød ble presset inn i utrivelige posisjoner. På førstebord hadde vi et knallhardt oppgjør, hvor jeg fikk løperparet mot springere, og det er en så sjelden opplevelse for meg at jeg neppe fikk benyttet dem på beste måte. Vanligvis trives jeg best med springere. En fjern fribonde med Knudsens konge utestengt - førte frem til remis, og det kan vi begge si oss fornøyd med.

Stillingen etter 4 runder:

Knudsen og Rangøy 3.5, Aasum og Ortiz 3, Qvortrup, Dahll, Øberg, Hansen og Stabbetorp 2, Tosi, Juliussen, Lauritsen, A. Knudsen og Rob. Knudsen 1, Bj. Knudsen, og Samuelsen .5, Godoy 0. (hr)

20.01.09. 3. runde i Klubbmesterskapet i Halden
Aasum - Knudsen 0-1
Rangøy - Ortiz 1-0
Mjølnerød - Juliussen 1-0
Samuelsen - Stabbetorp 0-1
Øberg - Hansen 0-1
Lauritsen - A. Knudsen 1-0
Bj. Knudsen - Qvortrup 0-1
Ro. Knudsen - Tosi 0-1

Ortiz og jeg hadde et skarpt parti, med flust av bindinger, og til tider uoversiktlig. Men Ortiz forgrep seg på en bonde - og det skal man ikke gjøre, - idet slagvekslingen som fulgte endte med offiser under. Aasum sto forholdsvis jevnt med Knudsen - men igjen var det posisjonsspillet som avgjorde. Og der er Knudsen flink. Jon Qvortrup skal spille resten av turneringen - om jeg har forstått det riktig - og da får vi alle noe å strekke oss etter! Full resultatliste neste gang. hr

13.01.09. 2. runde i Klubbmesterskapet Halden
Knudsen - Mjølnerød 1-0
Hansen - Rangøy 0-1
Aasum - Lauritsen 1-0
Ortiz - Øberg 1-0
Stabbetorp - Tosi 1-0
Juliussen - Bj. Knudsen 1-0
Godoy - Dahll 0-1
Samuelsen - Rob. Knudsen 1-0
A. Knudsen wo 1

Resultatene viser at ratingtallene har noe for seg - idet det stort sett ble favorittseire. Dog var det flere partier hvor stillingene var temmelig jevne underveis. Hansen kjempet godt og lenge, og det var igjen sluttspillet som avgjorde. Men sannelig holdt jeg på å bli lurt av en løper igjen. (de flyr jammen like lett både frem og tilbake) Skal prøve å huske det heretter..

Etter to runder ligger Knudsen, Rangøy, Aasum og Ortiz i tet med fullt hus, foran resten av feltet. (hr)

08.01.09. 1. runde i KLUBBMESTERSKAPET normalsjakk:

Juliussen - Knudsen 0-1
Rangøy - Samuelsen 1-0
Tosi - Aasum 0-1
Bj. Knudsen - Ortiz 0-1
Mjølnerød - Godoy 1-0
Stabbetorp - Øberg 0-1*
A. Knudsen - Hansen 0-1
Lauritsen wo 1

Jeg jaktet en bonde allerede i åpningen, og fikk store problem etterpå idet brikkene ble deplassert. Med litt mer erfaring i sluttspillstillinger ville Terje hatt remis. Stabbetorp og Øberg hadde et fornøyelig parti, med gjensidige overseelser og tabber. I midtspillet sto Hans til klar vinst, og kunne vunnet offiser - men valgte en bonde. Siden bukket Hans tårnet, og to trekk etter kunne han ha vunnet Øbergs tårn - men så det ikke. Da jeg gikk var det bare en sjakk fra Øbergs side som skulle til før ny Dame. Regner ikke med at det gikk å overse det - men er ikke helt sikker - derfor * (hr)

1 Knudsen, Ragnar 1967 Halden 1773 537
2 Mosbye, Karl 1970 Halden 1763 468
3 Rangøy, Helge A. 1939 Halden 1658 1263
4 Rustad, Øistein 1942 Halden 1534 71
5 Aasum, Anker 1940 Halden 1523 398
6 Mjølnerød, Jon Steinar 1962 Halden 1485 29
7 Hansen, Tom 1963 Halden 1293 55
8 Johansen, Frank 1929 Halden 1270 1110
9 Dahll, Gustav 1939 Halden 1252 190
10 Lauritsen, Tor 1939 Halden 1245 287
11 Juliussen, Rolv 1945 Halden 1236 66
12 Samuelsen, Terje C. 1966 Halden 1183 118
13 Tosi, Valerio 1928 Halden 1158 174
14 Knudsen, Bjørnar 1971 Halden 1146 33
15 Øberg, Lasse 1957 Halden 1022 23
16 Knudsen, Robert 1990 Halden 947 31
17 Grønvik, Svenn-Håvard 1970 Halden 912 97
18 Knudsen, Arne 1941 Halden 764 115
19 Godoy, Javier 1991 Halden 0 2
20 Melleby, Frank 1956 Halden 0 0
21 Springinsfeld, German Ortiz 1961 Halden 0 9

 

18.12.08. Halden Sjakklubb ønsker alle en riktig God Jul !
Ny terminliste er klar for 2009

17.12.08. Siste spillekveld før JUL ble en hyggelig avslutning, med lagkamp hvor deltagerne ble inndelt i et A og B lag.
Aljekin mot Botvinik (om skrivemåten er riktig). Det eneste av verdi som kom ut av det var at Aasum gikk ubeseiret gjennom turneringen, og han vant da også den påfølgende lynturneringen suverent.

Allerede 6 januar starter vi opp med første runde i KLUBBMESTERSKAPET 2009 i vanlig sjakk med lang betenkningstid 90min/40 trekk + 30 min på resten av partiet. Vi håper på god deltagelse i turneringen fra klubbens spillere, og ønsker også andre interesserte velkommen. Turneringen er åpen for alle.

OBS: Beste resultat fra Halden sjakklubb i Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk som ble arrangert på Asak skole sist helg ble Lasse Øberg med premiering. hr

09.12.08. Klubbmesterskapet i sluttspill ble vunnet av oppfinneren av turneringsformen: Anker Aasum med 6 poeng av 7. Deretter fulgte Fjellengen, Rangøy og Lauritsen. B. Ble vunnet av Juliussen med 4 poeng, foran Rob. Knudsen, Samuelsen og Øberg.

Førstkommende Lørdag avvikles ØSTFOLDMESTERSKAPET I HURTIGSJAKK og alle ønskes velkommen. ASAK Skole før kl. 1030. hr

09.12.08. Har du meldt deg på til Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk 2008 arrangeres i Halden lørdag 13. desember med oppmøte senest kl.10.30 på Asak skole.
For informasjon og påmelding kontakt:
Anker Aasum, tlf. 69 18 33 88 (privat), epost: aaasum@halden.net
Helge Rangøy, tlf. 69 17 68 36 (privat), epost: h-rangoy@online.no

02.12.08. Klubbmesterskapet i lynsjakk Halden.

Vinner og KLUBBMESTER 2008 Ragnar Knudsen med 10 av 11 poeng. Aasum og Rangøy 9 poeng.
Overraskelsesmannen Robert Knudsen (B) klarte 4. plassen med 7.5 poeng, og det står det skikkelig respekt av! Videre fulgte Mjølnerød 7, Juliussen 6, Samuelsen 4.5, Tosi, Jens Hofgaard Eikre, Lauritsen og Dahll 3, Godoy 1.
Jens Hofgaard Eikre er med i Aasums ungdomsgruppe, og viser stor sjakkforståelse og fremgang. Han ser vi sikkert mer til fremover. Kanskje har han et stort talent for sjakk?

Neste spillekveld er den berømte Halden varianten av sluttspill (Aasum spesial) Vel møtt!. hr

25.11.08. Finalerunden i Høstturneringen Halden:

Ortiz - Knudsen 0-1
Rangøy - Aasum 0-1
Lunde - Dahll 1-0
Samuelsen - Tosi 1-0
Mjølnerød - Bj. Knudsen 1-0
Juliussen - Hansen 1-0
Rob. Knudsen - Lauritsen 0-1
Godoy - Øberg 0-1
A. Knudsen wo 1

Ortiz og Knudsen 6.5, Aasum 6, Rangøy og Lunde 5.5, Samuelsen 4.5, Dahll, Mjølnerød og Juliussen 4, Tosi, Bj. Knudsen og Lauritsen 3.5, Hansen, Rob. Knudsen og Øberg 3, A. Knudsen 2, Godoy 1

Ortiz og Knudsen spilte et godt parti, begge brukte betenkningstiden til fulle, men tilslutt kom Knudsens gode posisjonsforståelse til sin rett. En grei seier til en sterkere spiller. Ortiz er en interessant kar, og han er skikkelig underrated. Han kommer sterkere etter hvert. Jeg er inne i en nedadgående trend (som det heter på aksjespråket) og presterte å gi bort seiren, etter å ha stått suverent partiet gjennom. Særlig de siste trekk vil jeg huske lenge! Har oppdaget at Anker egentlig starter spillet etter ca. 20 trekk!
Lauritsen la opp til en felle for Robert, og den tok han i mot... Samuelsen var så fornøyd med eget spill, at han smålo de siste trekkene. Og slik bør det egentlig være - sjakk er i bunn og grunn et morsomt og lekfullt spill. Og måtte den beste vinne bestandig!! hr

19.11.08. Høstturneringens 8. runde:
Ortiz - Rangøy 1-0
Knudsen - Lunde 1-0
Aasum - Mjølnerød 1-0
Dahll - Hansen 1-0
Tosi - Bj. Knudsen 5-.5
Rob. Knudsen - Samuelsen 0-1
Øberg - Juliussen 0-1
A. Knudsen - Lauritsen 0-1

Jeg hadde DAGEN da tankene fløy som i det gamle ordtaket: "Som lus på en tjærekost", og fikk ikke med meg at en løper slår likegodt i begge retninger. Dermed ble det to lette for tårn, og en knust stilling. Mjølnerød ga opp i en grei remi stilling, og det var muligens Anker fornøyd med. Lunde hadde visst også dagen, idet han regnet vel og bra på en variant - men overså den andre som førte til matt i to.

Stillingen foran siste og 9. runde:
Ortiz 6.5, Knudsen og Rangøy 5.5, Aasum 5, Lunde 4.5, Dahll 4, Tosi, Samuelsen og Bj. Knudsen 3.5 Mjølnerød, Hansen, Rob. Knudsen og Juliussen 3, Lauritsen 2.5, Øberg 2, A. Knudsen 1

Ortiz - Knudsen i siste runde blir en spennende affære, idet Ortiz lovte "bedre spill enn forrige gang". På andre bord blir det vel Aasum - Rangøy, og deretter Lunde - Dahll. Fortsatt kan faktisk tre havne på 6.5 poeng, så det blir en svært spennende avslutning på denne turneringen. hr

12.11.08. Østfoldmesterskap i lynsjakk. Sarpsborg SK innbyr til Østfoldmesterskap i lynsjakk 2008, fredag 14. november i Sangerhuset, Storgata 21 (vårt vanlige spillelokale), i Sarpsborg. Første runde starter kl. 18.15, oppmøte senest 18.00. Påmelte Deltagere
For informasjon og påmelding kontakt:
Ole Kr. Førrisdahl, 69 13 80 49 (p), 69 10 40 81 (a),ole.k.forrisdahl@hiof.no

11.11.08. . (av 9) runde i Høstturneringen Halden.
Rangøy - Mjølnerød 1-0
Bj. Knudsen - R. Knudsen 0-1
Samuelsen - Lunde 0-1
Tosi - Juliussen 1-0
Lauritsen - Rob. Knudsen 0-1
A. Knudsen - Øberg 1-0
Ortiz - Aasum 1-0
Dahll wo 1

Rangøy og Ortiz 5.5, Knudsen og Lunde 4.5, Aasum og Dahll 4 foran de øvrige. Neste runde møtes spillere for annen gang i turneringen, idet runden blir satt opp etter poeng. Dvs. Rangøy møter Ortiz, Knudsen møter Lunde osv. Full resultatliste foran siste runde. Minner om Østfoldsmesterskapet i LYNSJAKK fk. fredag kl. 1800 Sangerhuset Sarp. hr

05.11.08. Andre og siste del av Ned/Opprykk Hurtigsjakken i Halden :

A: HAMRE 5, Lunde 4.5, H.Rangøy 4, Spillum 4 (av 4) T. Rangøy 3.5, Fjellengen 3 (av 4) Aasum 3, Mjølnerød 1.
B: ORTIZ 5, Dahll 5, Stabbetorp 4, Juliussen 4, Lauritsen 4, Hansen 1 (av 4)
C: TOSI 6, Rob. Knudsen 4.5, Samuelsen 4, Øberg 4, A. Knudsen 3.5, Eriksen 2 (av 4) Godoy 2.

En artig nyskapning denne opp eller nedrykk turneringen, vi får evaluere i ettertid og vurdere om det er noe vi skal prøve videre. Nå er det valg i US, og jeg blir sittende oppe for å oppleve en historisk begivenhet. Måtte den beste vinne, og det bør være Obama.. hr

28.10.08. Første del av -opp / nedrykk hurtigsjakk ble greit avviklet ved Formann og Turneringsleder Aasum.
Spillum og Tosi er i tet med 4 strake, og deretter en rekke fra 3.5 og nedover. 20 spiller deltar. Tosi fikk gratispoeng ved en wo. men stiller likefullt sterkt i sin klasse. Vi andre får forsøke å gi Jahn bedre motstand de siste fire rundene.
Husk neste spillekveld er på ASAK Skole Tistedal - og klokkene startes kl 1900. hr

22.10.08. 6. runde i Høstturneringen Halden.
Rangøy - Ortiz 5-.5

Lunde - R. Knudsen 5-.5
Samuelsen - Bj. Knudsen 5-.5
Hansen - Aasum 0-1
Mjølnerød - Tosi 1-0
Juliussen - Øberg 1-0
Rob. Knudsen - A. Knudsen 1-0
Dahll - Lauritsen 1-0
 
Rangøy og Ortiz 4.5, Aasum 4, Knudsen og Lunde 3.5, Bj. Knudsen , Mjølnerød og Dahll 3, Samuelsen og Hansen 2.5, Tosi, Juliussen, Øberg og Rob. Knudsden 2,Lauritsen 1.5, A. Knudsen 0.
 
Harde og jevne partier i tetgruppen, Ortiz og jeg holdt på i nærmere 80 trekk og tidsnød - før remis.
Neste gang spilles den morsomme opp eller nedrykk turneringen. 30 min. pr spiller og bordplassering etter rating.
Frank Johansen er innlagt og operert med mageproblem. Vi hilser ham og sender blomsterhilsen med ønsket om god bedring. hr

21.10.08. "Halvtimesduellen 2008"
En opp- og nedrykksturnering over to kvelder, 28.28.okt. og 4.nov. 4 runder per kveld, 30 minutter betenkningstid for partiet.
MERK TIDEN: Oppmøte senest kl.19.00 (gjelder begge kvelder). Haldens Sjakklubbs spillelokale.

15.10.08.Klubbmesterskapet i Hurtigsjakk 2. spillekveld:
Klubbmester Helge Rangøy 7.5 poeng (av 9 runder), fulgt av Lunde 6.5, Aasum 5.5, Mjølnerød og Ortiz 5.
Klubbmester B: Tom Hansen 5 poeng, fulgt av Stabbetorp 4.5, Lauritsen og Juliussen 4, Johansen 3.5 (av 5) Klubbmester C: Dahll 5 poeng, Samuelsen 4.5, Rob. Knudsen 4, Øberg og Godoy 3, Tosi 2 (av 4)

Jeg kom fra et godt resultat i NM i Hurtigsjakk - og måtte forsøke å leve opp til det i klubben, og da Lunde gikk på en finte i siste parti - fikk jeg den nødvendige remisen.. hr

07.10.08. Klubbmesterskapet i Hurtigsjakk 2008.
Etter 5 av 9 runder er stillingen:
Rangøy 4, Dahll, Lunde og Stabbetorp 3.5, Hansen, Ortiz og Samuelsen 3, Mjølnerød, Lauritsen, Rob. Knudsen, Juliussen, Øberg og Aasum 2, Godoy 1 poeng.
Jeg kommer rett fra NM i Hurtigsjakk i Fredrikstad i helgen, og presterte å bli nr.2 - bare slått av Taksrud på kvalitet. Jeg overrasket Ragnar Hoen med uventet spill i siste runde - og vant med sort! Og slikt blir jeg rimelig fornøyd av. Muligens den beste turneringen gjennom min tid som sjakkspiller.. (hr)

(tv) Ragnar H Hoen, Helge Rangøy og Vidar taksrud
Foto: Bjørn Berg Johansen

30.09.08. 5. runde i Høstturneringen Halden
Lunde - Rangøy 1-0
Tosi - Ortiz 0-1
A. Knudsen - Godoy 0-1
Rob. Knudsen - Dahll 0-1
Juliussen - Bj. Knudsen 0-1
Samuelsen - Johansen 0-1
Lauritsen - Hansen 0-1
Øberg - Aasum 0-1

Sammenlagt leder fortsatt Rangøy med 4p.- Ortiz, R. Knudsen, Lunde, Aasum, Johansen og Hansen 3. Bj. Knudsen 2.5. Mjølnerød, Dahll, Samuelsen, Tosi og Øberg 2. Lauritsen 1.5. Juliussen, Godoy og Rob. Knudsen 1. A. Knudsen 0.
En lovende ungdom Godoy kom inn i turneringen, og han ønskes velkommen.

På førstebord ga Lunde uten videre Dronningen for tårn og løper - pluss en bonde. Jeg trodde ikke det kunne holde, men stillingen som oppsto var ubønnhørlig tapt for sort. Brikkene kom ikke i posisjon - og Lunde vant meget fortjent. Lurer på om han har latt seg inspirere av Magnus og hans spillestil?

Haldensjakken hilser og gratulerer Frode Elsnes - som Norgesmester. Kanskje har Anker Aasum en del av æren?
Etter hva jeg vet var Frode elev ved ungdomsjakken i Halden - ledet av Aasum! (hr)

24.09.08. 4. runde i Høstturneringen Halden
Aasum - Rangøy 0-1
R. Knudsen - Tosi 1-0
Ortiz - Samuelsen 1-0
Øberg - Mjølnerød 0-1
Johansen - Dahll 1-0
Hansen - Rob. Knudsen 1-0
Juliussen - Lauritsen 0-1
Bj. Knudsen - A. Knudsen 1-0

Igjen et riktig kampparti på førstebord. Jeg sto solid etter åpningen, - men et "uskyldig" bondefremstøt fra Aasums side endret partiet radikalt, og gafler - bindinger og trusler florerte! Tilsist valgte Aasum litt feil (etter min mening) - og en fremskutt bonde kom til sin rett. Lauritsen la en felle for Juliussen, og den gikk han i.. Tosi spilte bra mot overmakten - men Ragnar halte poenget i land. Etter fire runder leder jeg med 4 - Ragnar og Ortiz 3 - foran det øvrige feltet. 5 runder igjen. hr

17.09.08. 3. runde i Halden høstturnering:
Rangøy - Knudsen 1-0
Aasum - Lunde 1-0
Ortiz - Johansen (spilles onsdag)
Dahll - Tosi 0-1
Rob. Knudsen - Øberg 0-1
Samuelsen - Hansen 1-0
Lauritsen - Bj. Knudsen .5-.5
A. Knudsen - Juliussen 0-1
Mjølnerød wo. 1

Et realt kampparti på førstebord, hvor jeg trakk det lengste strået. Lunde hadde valget mellom to bønder, og valgte den dårlige-. Lauritsen skjønte ikke riktig hvordan han klarte remis mot en godtspillende Bjørnar. Og Øberg satt på fingrene og unngikk for raske trekk, og det betalte seg. Tosi har hatt en lang ferie i hjemlandet, og spilte godt mot sterke Dahll. Det blir en spennende turnering! hr

15.09.08. Fredriksten-lynet NVGP: Resultater fra turneringen lørdag se HER bilder fra turneringen ser du på jensenfilene

10.09.08. Der er to NVGP turneringer i Østfold til helgen. Sarpsborg SK høstlyn NVGP fredag 12.09.2008 og Fredriksten-lynet NVGP: Info: Anker Aasum, 13.09.2008 tlf. 69 18 33 88p

10.09.08.2. runde i Høstturneringen Halden
R. Knudsen - German Ortiz 1-0
Johansen - Lunde 0-1
Rangøy - Samuelsen 1-0
Bj. Knudsen - Aasum 0-1
Øberg - Lauritsen 1-0
Juliussen - Ro. Knudsen 0-1
A. Knudsen - Dahll 0-1

Ortiz kjørte seg fast i Knudsens kongestilling, og det kostet Dronningen. Ragnar "ofret" tilbake - og avviklet greit  med tårn over. Øberg spilte godt og sikkert, og vant over veteranen Lauritsen. Og Robert Knudsen slo den gode Juliussen! Og det får han gratulasjoner for. Frank ga opp i tidligste laget mot Lunde, idet det var noe uklart motspill med randbonde.
Førstkommende Lørdag avvikles "halvmaraton" på Festningen - se terminlisten. (hr)

02.09.08. August kvarten 26. aug
1-3  Ragnar Knudsen, German Ortiz Sprinfield og Sigmund Lunde endte likt, med samme kvalitet!
Dertetter fulgte Aasum, Rangøy og Mjølnerød.
B ble vunnet av Bjørnar Knudsen, fulgt av Lauritsen, Samuelsen, Juliussen, Hansen, Øberg, Johansen og Rob. Knudsen.
1. runde i Høstturneringen 2. sept.
Lauritsen - Knudsen 0-1
Lunde - Juliussen 1-0
Dahll - Rangøy 0-1
Aasum - Samuelsen 0-1
Bj. Knudsen - German Ortiz 0-1
Hansen - A. Knudsen 1-0
Johansen wo 1
Sin vane tro spilte Dahll litt uforsiktig i åpningen, men sterkere etterhvert. Splittede sentrumsbønder avgjorde tilslutt. German Ortiz er en spennende ny spiller og vi ønsker ham velkommen.( hr.)
22.08.08. Halden Sjakklubb starter tirsdag 26.august. Vi ønsker gamle som nye velkommen til nye sjakkvelder. Spillested: Aktivitetshuset i Violgaten 14, kl. 18.30 Sesongstart med ”Augustkvarten”  6r. x15 min. Ny termiliste er oppdatert

18.06.08. Nye ratingtall pr juni 2008:

1:Ragnar Knudsen             

Halden 
1765
529
   2: Mosbye Karl                        Halden
1763
468
   3: Rangøy Helge A.               Halden
1666
1254
   4: Rustad Øistein                      Halden
1534
71
   5: Aasum Anker                    Halden
1515
389
   6: Mjølnerød Jon Steinar             Halden
1502
24
   7: Johansen Frank           Halden
1324
1097
   8: Hansen Tom              Halden
1317
48
   9: Lauritsen Tor            Halden
1282
278
  10: Juliussen Rolv            Halden
1264
57
  11: Dahll Gustav             Halden
1251
182
  12: Samuelsen Terje C.      Halden
1154
109
  13: Tosi Valerio              Halden
1142
166
  14: Knudsen Bjørnar        Halden
1116
24
  15: Øberg Lasse             Halden
1019
14
  16: Grønvik Svenn-Håvard   Halden
912
97
  17: Knudsen Robert          Halden
890
23
  18: Knudsen Arne           Halden
767
107

11.06.08. SOMMERTIER'n 9 runders 10 min. Monrad ble vunnet av:
Karl Mosbye med 6.5 poeng etter en spennende stikkamp mot Sigmund Lunde 6.5 - Deretter fulgte Ragnar Knudsen, Hans Stabbetorp og Helge Rangøy med 6 poeng. Aasum 5 og Johansen 4.

B: Terje Samuelsen etter stikkamp mot Rolv Juliussen 5 poeng. Bjørnar Knudsen 4, Robert Knudsen, Tor Lauritsen og Valerio Tosi med 3 poeng. Øberg 0.

En trivelig avslutning på vårsesongen - vi sees med fornyede krefter 26 August til "Augustkvarten" 15 min. hurtigsjakk. Ønsker alle en fornøyelig og god sommer. hr03.06.08. Juni lynet ble avholdt med 13 deltakere:
A ble vunnet av undertegnede etter stikkamp mot Aasum - 10 poeng
2, Anker Aasum 10, - 3, Ragnar Knudsen 9.5, - 4, Hans Stabbetorp 9 poeng. B: Rolv Juliussen 7 poeng, 2, Lauritsen 5, Jon Anders Stabbetorp 4, Johansen 3. C: Samuelsen 6.5 poeng Tosi 6, Bj. Knudsen 4, Øberg 0g Ro. Knudsen 2 poeng.

Igjen en jevn og tett turnering hvor flere kunne vinne helt til slutt.
Neste og siste spillekveld før sommeren blir enten 10 eller 15min. hurtigsjakk. Vel møtt før kl.1900.. hr27.05.08. KVARTERMESTER`N gikk av stabelen med 14 deltakere.
Vinner og Kvartermester 2008 ble Helge Rangøy med 5.5 poeng, Fjellengen 4.5, Lunde og Mjølnerød 3.5, Aasum 3, Stabbetorp 2.5. Second Kvartermester (B) ble vunnet av en godtspillende Rolv Juliussen med 4 poeng, deretter fulgte Johansen og Hansen 3.5, Lauritsen 3, Samuelsen 2.5, Tosi, Øberg og Rob. Knudsen 1 poeng. En hyggelig turnering, som vanlig ypperlig ledet av formann og turneringsleder Aasum. Og finværet skal holde seg ut uken... hr
21.05.08. Finalerunden i Vårturneringen:
Rangøy - Lunde .5-.5
Aasum - Knudsen .5-.5
Johansen - Qvortrup 0-1
Juliussen - Hansen 0-1
Samuelsen - Tosi 1-0
Bj. Knudsen - Mjølnerød 0-1
Lauritsen - Øberg 1-0
A. Knudsen - Rob. Knudsen 1-0

Således vant Sigmund Lunde turneringen med 5 poeng av 7. Vi gratulerer! Knudsen 4.5 og på tredje Rangøy 4.5 B avdelingen ble vunnet av Tom Hansen med Samuelsen på andreplass begge med 4 poeng.
Det ble en ganske jevn turnering - hvor flere kunne vinne i begge klasser. Kvalitetberegningen gir litt tilfeldigheter for rekkefølgen, - men det jevner seg ut over tid. Neste spillekveld er det KVARTERMESTER`N - en 6 runders hurtigsjakk. Og denne populære turneringen må du ikke miste! Vel møtt ( før 1830) hr
14.05.08. 6. runde i Vårturneringen Halden
R. Knudsen - Lunde .5-.5
Juliussen - Rangøy 0-1
Johansen - Aasum 0-1
Hansen - Samuelsen .5-.5
Tosi - Øberg 1-0
Mjølnerød - Lauritsen 1-0
Bj. Knudsen - Rob. Knudsen 1-0

Lunde leder med 4.5. Knudsen og Rangøy 4, Aasum 3.5, Juliussen, Johansen, Hansen, Samuelsen, Tosi og Qvortrup 3, Mjølnerød og Hamre 2.5, Øberg, Lauritsen, og Bj. Knudsen 2, Ro. Knudsen og A. Knudsen 1, Dahll 0. ( Ikke alle har spilt like mange partier)

På toppbordene møtes sannsynlig Lunde - Rangøy og Knudsen - Aasum. I B gruppa er det jevnt mellom Juliussen, Hansen, Samuelsen og Tosi - så ingenting er avgjort før siste runde.Det blir en spennende avslutning! hr
07.05.08. 5. runde Vårturneringen i Halden:
Lunde - Qvortrup 0-1
R. Knudsen - Juliussen 1-0
Lauritsen - Rangøy 0-1
Samuelsen - Aasum .5-.5
Tosi - Johansen 0-1
Hamre - Mjølnerød 1-0
Ro. Knudsen - Hansen 0-1
A. Knudsen - Øberg 0-1
Bj. Knudsen wo 1

Lunde kjempet rimelig bra mot Qvortrup men små fordeler ble etterhvert store. Juliussen mente han ikke fikk til noe særlig mot Knudsen, og jeg ofret igjen kvalitet i midtspillet. Burde sannsynlig ha tapt på det. men gamblet på mattkombinasjon - og Lauritsen overså noe..
Lunde 4, Qvortrup, Knudsen, Rangøy og Johansen 3, Samuelsen, Aasum, Hamre og Hansen 2.5 foran de øvrige. Full resultatliste neste gang. hr
30.04.08. Årsmøtet i Halden sjakklubb ble behørig avholdt og ledet av Formann Aasum.
Han ba om avløsning på noen punkter, og dette ble imøtekomet av forsamlingen. Ny mann i styret Ragnar Knudsen tok vervet som sekretær og aviskontakt. Ellers gjenvalg på de fleste punkter. Kasserer Mosby - Materialforvalter Lauritsen - Kjøkkensjef Rangøy.
Aasum tar Formann og Turneringsleder - og dermed er det meste i gode hender.

INNERTIERn ble vunnet av undertegnede med 5.5 poeng fulgt av Lauritsen, Lunde 5, Aasum 4, Johansen 3.5, Mjølnerød 2 poeng. B gjengen ble vunnet av Tom Johansen 4, foran Hansen
4, Øberg og Juliussen 3, Ro. Knudsen 2 poeng. Neste spillekveld 5. runde i Vårturneringen. hr

23.04.08. 4. runde i Vårturneringen

Lunde - Rangøy 1-0Aasum - Juliussen 0-1Johansen - Knudsen 0-1Qvortrup - Hansen 1-0Øberg - Lauritsen 0-1A. Knudsen - Tosi 0-1Mjølnerød - Bj. Knudsen 1-0Dahll - Rob. Knudsen 0-1 
Jeg sto så godt mot Lunde at jeg likegodt ga en kvalitet i angrepet- fullstendig unødvendig. Og dermed fikk jeg som fortjent... Aasum ville slett ikke ta mot remiforslaget fra Juliussen, og dermed fikk han også som fortjent. Nå leder Lunde stort med 4 strake - vi andre kommer halsende etter med 6-7 mann med 2 poeng. Neste spillekveld er det årsmøte kl. 1800 - og lynturnering etterpå: INNERTIER,n 10min pr parti. hr

19.04.08. Det var 19 deltagere under første BGP turnering i Halden


Eirik Moltu, Petter Hestvik og Jens Eikre
Lilleputt

Lars Moltu, Tobias Lien og Knut Aasum
Miniputt

Markus Tveter, Cornelius Kvendseth og Henrik Høydahl Microputt

Halden BGP
19.april 2008

Endelig resultatliste

Pl. Navn Kl. Klubb Resultater Poeng Monrad Berger
1
Petter M HestvikLillepNsku+H16 +S02 +H07 -S04 +S05 +H03 
5.0
21.0 23.0
19.00
2
Eirik MoltuLillepSarp+S10 -H01 +S09 +H08 +S14 +S04 
5.0
18.5 21.0
16.00
3
Tobias LienMinipFus+S08 =H09 +S10 +H11 +H04 -S01 
4.5
18.5 21.5
15.00
4
Jens EikreLillepHalden+S06 +H13 +S05 +H01 -S03 -H02 
4.0
22.5 25.5
16.00
5
Cornelius KvendsethMicroNsku+H18 +S12 -H04 +S07 -H01 +S09 
4.0
18.5 20.0
11.00
6
Mathias AndersenLillepHalden-H04 +HWO -S11 +H19 +S13 +H14 
4.0
13.5 13.5
6.50
7
Markus MartinsenLillepFus+S17 +H11 -S01 -H05 +S10 =H08 
3.5
18.5 20.5
9.75
8
Lars MoltuMinipSarp-H03 +S19 +H12 -S02 +H16 =S07 
3.5
18.0 19.0
7.75
9
Markus TveterMicroMoss+H19 =S03 -H02 =S14 +H11 -H05 
3.0
19.0 20.0
7.50
10
Daniel DybevigLillepHalden-H02 +S16 -H03 +S12 -H07 +H17 
3.0
18.0 20.0
7.00
11
Knut AasumMinipHalden+H14 -S07 +H06 -S03 -S09 +HWO 
3.0
17.5 17.5
6.50
12
Magne OlsenMinipHalden+S15 -H05 -S08 -H10 +S19 +H18 
3.0
14.5 15.5
5.00
13
Henrik HøydahlMicroFus+HWO -S04 -H14 +S18 -H06 +S16 
3.0
14.0 14.0
3.50
14
Kevin HobergMinipHalden-S11 +H17 +S13 =H09 -H02 -S06 
2.5
18.0 20.0
6.50
15
Marcus MosbækMinipHalden-H12 =S18 -H16 +HWO -S17 +H19 
2.5
9.5 9.5
1.75
16
Sebastian NilsenLillepHalden-S01 -H10 +S15 +H17 -S08 -H13 
2.0
17.0 19.0
4.50
17
Nathalie TveterMinipMoss-H07 -S14 +H18 -S16 +H15 -S10 
2.0
13.5 15.0
4.00
18
Andreas LervikMicroHalden-S05 =H15 -S17 -H13 +HWO -S12 
1.5
14.5 14.5
1.25
19
Jonas MartinsenMicroFus-S09 -H08 +HWO -S06 -H12 -S15 
1.0
16.0 16.0
0.00
Hvite partier står med fet skrift.

16.04.08. 3. runde i Vårturneringen i Halden
Lunde - Knudsen 1-0
Rangøy - Hamre .5-.5
Aasum - Johansen .5-.5
Lauritsen - Samuelsen 0-1
Juliussen - Øberg 1-0
Hansen - Dahll 1-0
Rob. Knudsen - Tosi 0-1
Bj. Knudsen - A. Knudsen 0-1
Qvortrup wo

Etter sigende overspilte Knudsen en klar remistilling mot Lunde og tapte på det. Jeg var overinspirert og startet med åpningstrekk som (Qvortrup): "aldri sett maken til". Det burde nok endt med tap, men jeg kjempet bra i sluttspillet og remis. Lunde leder med tre strake, foran Rangøy, Aasum, Johansen og Samuelsen 2. Hamre, Knudsen og Hansen 1.5 poeng - foran resten av feltet. hr

09.04.08.Runde i Vårturneringen Halden   
Knudsen - Aasum .5-.5
Rangøy - Johansen .5-.5
Mjølnerød - Lunde 0-1
Hamre - Hansen 1-0
Juliussen - Ro. Knudsen 1-0
Øberg - Bj. Knudsen 1-0
A. Knudsen - Lauritsen 0-1 

Lunde og Johansen 2 poeng, Knudsen, Aasum og Rangøy 1.5, Hamre, Lauritsen, Juliussen, Samuelsen og Øberg 1, Mjølnerød og Hansen .5, Bj. Knudsen, Rob. Knudsen og A. Knudsen 0 poeng

Jeg trodde jeg hadde vunnet idet jeg vant offiser i sluttspillet, men med singelbonde mot Franks tre bønder endte det med remis. Lunde ga dronning mot to lette og tårn - og vant på det. Aasum er i gryende form og remis mot Ragnar. Og Hamre "is back in town" så det blir mange spennende partier fremover. hr

01.04.08. Første runde i VÅRTURNERINGEN i Halden.
Med Sveitser systemet gikk det naturlig nok mot en rekke favorittseire. Men Arne Knudsen kjempet riktig godt mot Johansen - men en fribonde i Franks favør vil sannsynlig avgjøre. Mjølnerød hadde dronning mot Hansens tre lette, og etter mitt skjønn gikk det mot remis. Hansen hadde fått opp en "selvbærende" stilling, og trengte bare gjentakelsestrekk. Jeg måtte finne de rette trekkene i en vanskelig sluttstilling mot Bjørnar Knudsen - og tvangstrekk avgjorde til slutt. Med forbehold blir vel stillingen slik: Knudsen, Lunde, Rangøy, Aasum og Johansen 1 poeng. Hansen og Mjølnerød .5 - Lauritsen, Juliussen, Bj. Knudsen, Rob. Knudsen og Arne Knudsen 0 poeng. Foreløpig 12 deltakere, og vi har plass til flere!  hr

26.03.08.SLEIPNER-RITTET 6 runders monrad med obligatorisk Sc3 som førstetrekk, ble vunnet av meg med 6 av 6. 2. Sigmund Lunde 4.5. I B gjengen ble vinner Tom Rune Johansen med Stabbetorp jr. nr 2.
Jeg ble høytidelig slått til ridder som: BRIGTH WHITE KNIGTH 2008. Og Tom: Brave busy bee 2008! Neste spillekveld starter VÅRTURNERINGEN over 7 runder. Alle velkommen til ny dyst! hr25.03.08. Nye ratingtall pr. 25.03.08 (uoffisielle etter klubbmesterskapet)

1 Mosbye, Karl1970Halden1763 468
2 Rangøy, Helge A.1939Halden1680 1247
3 Rustad, Øistein1942Halden1534 71
4 Mjølnerød, Jon Steinar1962Halden1527 18
5 Aasum, Anker1940Halden1523 378
6 Melleby, Frank1956Halden1334 0
7 Johansen, Frank1929Halden1311 1090
8 Hansen, Tom1963Halden1303 41
9 Lauritsen, Tor1939Halden1293 271
10 Dahll, Gustav1939Halden1272 180
11 Juliussen, Rolv1945Halden1256 50
12 Knudsen, Bjørnar1971Halden1175 18
13 Tosi, Valerio1928Halden1147 161
14 Samuelsen, Terje C.1966Halden1124 105
15 Grønvik, Svenn-Håvard1970Halden912 97
16 Knudsen, Robert1990Halden905 16
17 Knudsen, Arne1941Halden750 101

12.03.08. Klubbmesterskapet i Halden er ferdigspilt, og som i fjor ble Helge Rangøy Klubbmester.
I gruppe B. vant Rolv Juliussen.
Hamre - Aasum .5-.5
Rangøy - Knudsen .5-.5
Juliussen - Lauritsen 1-0
Mjølnerød - Stabbetorp 1-0
Samuelsen - Johansen 0-1
Bjø. Knudsen - Tosi 1-0
Rob. Knudsen - Dahll 0-1
A. Knudsen - Øberg 0-1

Kenneth Hamre vant turneringen i stor stil med 7.5 poeng. Kenneth er i stor fremgang, og det blir spennende å følge ham fremover. Ragnar Knudsen ble en god toer, men helpoenget bak. Rangøy nr. 3 med 6 poeng. Deretter fulgte: Aasum, Juliussen og Mjølnerød med 5. Johansen, Bjørnar Knudsen, Lauritsen og Stabbetorp 4. Dahll, Hansen, Samuelsen og Øberg 3.5. Tosi, Robert Knudsen 3. A. Knudsen 1.
Neste spillekveld 25 mars spilles SLEIPNER RITTET. En hurtigsjakk turnering over 6 runder med Sleipner åpningen. Fremmøte OBS: Før 1845. Åpen turnering - velkommen! hr04.03.08. Det blir arrangert tre turneringer i Halden denne våren, Sleipner-rittet tirsdag 25.mars. Neste turnering er Guttorm Klavestads Minneturnering lørdag 12.april. Haldens første BGP/UGP Barnas Grand Prix lørdag 19.april. 04.03.08.8. runde i Klubbmesterskapet Halden
Knudsen - Hamre .5-.5
Rangøy - Mjølnerød 1-0
Johansen - Aasum 0-1
Lauritsen - Bj. Knudsen 1-0
Dahll - Juliussen 0-1
Øberg - Rob. Knudsen 0-1
Tosi - A. Knudsen 1-0
Samuelsen wo 1

Ragnar og Kenneth tok som ventet remis, i forholdsvis lik stilling. Mjølnerød kunne vunnet kvalitet underveis - ingen av oss så det.. Men dronningavbytte i sluttspillet var avgjørende og jeg vant med fjerne fribønder. Juliussen slo til med seier over Dahll.
Kenneth 7 - Knudsen 6.5 - Rangøy 5.5 foran Aasum 4.5 - Lauritsen 4. Full resultatliste neste gang - etter siste runde. hr
27.02.08. 7. runde Klubbmesterskapet Halden
Hamre - Rangøy 1-0
Aasum - Knudsen 0-1
Mjølnerød - Lauritsen 1-0
Stabbetorp -Dahll 1-0
Hansen - Samuelsen 1-0
Johansen - Tosi 1-0
Juliussen - A.Knudsen 1-0
Bj.Knudsen - Rob. Knudsen 1-0
Øberg wo 1

I grei remistilling bukket jeg springer mot Kenneth, idet jeg ville forsøke noe ekstra.. Ragnar satte fram to dronninger - før Aasum fant å måtte gi seg. Mjølnerød og Stabbetorp har fire strake - og er tydeligvis i god form.
Kenneth 6.5 poeng foran Ragnar med 5.5. De møtes neste gang. Lørdag og Søndag spilles Østfoldmesterskapet 2008 på Kirkefjerdingen skole i Eidsberg. hr
20.02.08. "Februar - kvarten" 6 runder 15 min ble vunnet av Jon Qvortrup med 6 strake. Bård Fjellengen ble som i fjor nr. 2 med 5 poeng og jeg kom deretter med 4 - Gustav Dahll 3.5. Deretter fulgte Samuelsen, Lauritsen og Juliussen med 3 poeng. Og Juliussen var vel den som klarte seg forholdsvis best mot Jon!?
Hvem som vant B gruppa får avvente til Aasum kommer tilbake, idet det spørs hvor skillet vil gå mellom A og B. Og slike viktige avgjørelser tilhører en formann å avgjøre.. hr
20.02.08. 6. runde i Klubbmesterskapet i Halden:
Aasum - Hamre 0-1
Knudsen - Dahll 1-0
Lauritsen - Rangøy 0-1
Johansen - Mjølnerød 0-1
Juliussen - Samuelsen 0-1
Tosi - Øberg 1-0
A. Knudsen - Bj. Knudsen 0-1
Ro. Knudsen wo 1

Jeg vant partiet mot Lauritsen fordi jeg så sluttstillingen litt bedre. Det lignet remis om den gode Tor hadde beholdt egen bonde og satset på trekkgjentakelse - en fribonde på 6. raden er en formidabel trussel, om jeg hadde måtte bruke tårnet for å få frem egen bonde.. Aasum / Hamre hadde et innviklet sluttspill, men selv om Hamre hadde dårlig tid, fant han de gode trekkene, og forserte bøndene frem til gevinst. Sterkt av Hamre! (Vi møtes neste runde om 14 dager - idet det er kvarters- turnering 6 runder neste spillekveld)

A: Hamre 5.5, R. Knudsen 4.5, Rangøy 4.5, Aasum 3.5. Stabbetorp, Mjølnerød og Lauritsen 3, Dahll 2.5, Johansen 2.
B: Hansen og Samuelsen 2.5, Juliussen, Bj. Knudsen, Ro. Knudsen og Tosi 2, Øberg 1.5, A. Knudsen 1. hr06.02.08. 5. runde i Klubbmesterskapet Halden
Rangøy - Hamre 0-1
Hansen - R. Knudsen 0-1
Dahll - Aasum 0-1
Øberg - Lauritsen 0-1
Stabbetorp- Johansen 1-0
A. Knudsen - Juliussen 0-1
Bj. Knudsen- Mjølnerød 0-1
Samuelsen - Ro. Knudsen 1-0
Tosi wo.

Jeg rotet bort en bonde i en slurvete åpning og når Hamre samtidig spilte både godt og sterkt gikk det som det gikk. Hansen hadde kvalitet mot Ragnar - men fant ikke gode plasseringer med brikkene etter hvert. Dahll hadde remisen i hånden - men tapte et jevnt sluttspill.
Etter 5 runder ligger Hamre alene i tet med 4.5 poeng!, Rangøy, Knudsen og Aasum 3.5, Stabbetorp og Lauritsen 3. Full resultatliste neste gang. hr
29.01.08. 4. runde i Halden Klubbmesterskap.
Ragn. Knudsen - Rangøy 0-1
Johansen - Hamre 0-1
Lauritsen - Aasum 0-1
Øberg - Dahll 0-1
Bj. Knudsen - Stabbetorp 0-1
Mjølnerød - Tosi 1-0
Rob. Knudsen - Arne Knudsen 1-0

Rangøy og Hamre 3.5, Knudsen, Aasum og Dahll 2,5, Stabbetorp 2 foran resten av feltet.
Jeg avslo remisforslag tidlig i partiet, og vant et forholdsvis godt parti. Aasum og Lauritsen vekslet på å miste offiser. Øberg mente nesten å kunne vinne over Dahll, men rutinerte Dahll dro det hele i land. Hamre vant et rimelig uoversiktlig parti mot Frank. 5 runder igjen, og de siste to rundene vil vi kunne møtes for annen gang. (hr)

27.01.08.Nye ratingtall for Halden pr. januar 2008

1
Mosbye Karl
1761
464
2
Rangøy Helge A
1686
1238
3
Aasum Anker
1544
365
4
Rustad Øistein
1534
71
5
Mjølnerød Jon Steinar
1433
12
6
Johansen Frank
1309
1077
7
Lauritsen Tor
1302
258
9
Dahll Gustav
1285
171
9
Hansen Tom
1279
36
10
Juliussen Rolv
1257
41
11
Tosi Valerio
1164
154
12
Samuelsen Terje C
1121
100
13
Grønvik Svenn-Håvard
912
97
14
Knudsen Arne
766
93

23.01.08. 3. runde i Klubbmesterskapet Halden
Hamre - Ragnar Knudsen .5-.5
Aasum - Rangøy .5-.5
Johansen - Juliussen 1-0
Dahll - Hansen .5-.5
Arne Knudsen - Lauritsen 0-1
Robert Knudsen - Øberg 0-1
Tosi - Stabbetorp 0-1
Bjørnar Knudsen wo 1

Jeg feilregnet sluttstillingen - og trodde jeg sto til vinst, men vi tok remis da det viste seg at stillingen både var teoretisk og praktisk remi. (Randbonde og en konge i opposisjon). Øberg viser gode takter - og sjakkunnskap. Hamre banket meg i to lynpartier før turneringen, og er tydeligvis i god fremgang. Han tas på ramme alvor fremover.. Stabbetorp meldte seg på i turneringen - hyggelig med flere sarpinger! hr
15.01.082. runde i KLUBBMESTERSKAPET Halden:
R. Knudsen - Johansen 1-0
Rangøy - Dahll 1-0
Lasse Øberg - Hamre 0-1
Aasum - Bj. Knudsen 1-0
Lauritsen - Ro. Knudsen 1-0
Juliussen - Tosi 1-0
Arne Knudsen wo 1

Etter to runder har Knudsen, Rangøy, Hamre 2 poeng - Johansen, Dahll, Aasum, Lauritsen Juliussen, A. Knudsen og Tom Hansen 1 poeng. Øberg og Samuelsen .5 - R. Knudsen Bj. Knudsen og Tosi 0. hr
09.01.08. KLUBBMESTERSKAPET I Halden er i gang.
Første runde hadde en rekke spennende partier. Tor Lauritsen holdt lenge Ragnar Knudsen på pinebenken (med kvalitet under)- men en forholdsvis enkel felle i Ragnars tidsnød ble katastrofe for Tor. Jeg fikk inn en gaffel mot Juliussen og vant. Aasum sto til tap mot en godtspillende Tom Hansen, og Dahll slet mot Arne Knudsen. Resultater kommer neste gang. hr
07.01.08. Minner om KLUBBMESTERSKAPET som starter fk tirsdag i Violgt. Halden.
Åpen turnering over 9 runder. 90 min.på 40 trekk - halvtime på resten. Møt frem før 1900. Og alle er velkomne til kampen for å bli Haldens KLUBBMESTER 2008. hr


Nyheter 2007
Tidligere nyheter Halden
Turneringer
Guttorm Klavestads
ØM hurtigsjakk
Halden
 
 

 
Hovedside]   [ Kontakt for sidene 2000 
Bjørn B Johansen Tlf .69 34 52 20