NM Lagsjakk ungdom 2018

Home Overnatting Påmelding Påmelding Lag Transport Resultater Program Foto Kontakter
 

Nyheter og Info NM

 
 

Invitasjon til NM i sjakk for skolelag 2018

27. - 29. april i Quality Hotel & Resort Sarpsborg – «Norges morsomste hotell»!

Østfold Sjakkrets Ungdom og Norsk Sjakkforlag ønsker velkommen til Norgesmesterskap i sjakk for barne- og ungdomsskolelag 2018.

SPILLESTEDET:

Mesterskapet spilles i Quality Hotel & Resort Sarpsborg like ved E6 nord for Sarpsborg.
Hotellet markedsfører seg som «Norges morsomste hotell», og det blir det i alle fall under NM for skolelag! I tillegg til fine rom, god mat og gode spilleforhold har hotellet blant annet sitt eget kjente Badeland som hotellgjestene får fri adgang til.
Superland er et aktivitetssenter, og hotellet har også treningssenter og spa-avdeling. Ved siden av hotellet ligger INSPIRIA science center.
https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/sarpsborg/quality-hotel-sarpsborg/utvalgte-fasiliteter/superland/

HVEM KAN DELTA

Det spilles samtidig NM for barneskolelag og NM for ungdomsskolelag. Hvert lag består av fire spillere pluss inntil to reserver (innbyttere) som alle må gå på samme skole. Elever på en skole med under 75 elever som ikke kan stille lag selv, kan gis anledning til å representere en naboskole etter søknad til Ungdommens Sjakkforbunds (USF).
Alle barneskoler og ungdomsskoler i Norge kan hver delta med inntil tre lag. Alle spillerne på lagene må være medlemmer i USF.
Det kan søkes til USF om å få delta med et mix-lag med elever fra to skoler i samme kommune, dersom ingen av skolene hver for seg kan stille med fullt lag. Et slikt mix-lag deltar utenfor konkurranse om de fem premiene til de beste lagene i mesterskapet.

SPILLESYSTEM OG TENKETIDER:

Turneringen spilles over 7 runder etter Norges Sjakkforbunds Monradsystem. Første runde spilles med 61 minutters betenkningstid per spiller på hele partiet. De seks andre rundene spilles med 60 minutters betenkningstid per spiller på hele partiet, pluss 30 sekunders tillegg per trekk.

RESERVETURNERING:

En egen reserveturnering arrangeres for spillere som har fri i de enkelte rundene i mesterskapet. Betenkningstid i reserveturneringen er 25 minutter per spiller på hele partiet, pluss 10 sekunder per trekk. Det er ekstra premie til minst de tre beste skolene/spillerne i reserveturneringen.

PREMIERING:

De to vinnerlagene blir Norgesmestere i sjakk for barneskolelag og Norgesmestere i sjakk for ungdomsskolelag. Mesterlagene kvalifiserer seg til å representere Norge i Nordisk mesterskap for skolelag 2018.
De fem første lagene i hvert mesterskap vinner en lagpremie med inngravering, og en premie til hver av spillerne som har deltatt på laget. Spillerne på beste tredjedel av lagene blir premiert. I tillegg får alle deltagerne i mesterskapet et eget deltagerdiplom.
Bokpremier tildeles spilleren på hvert bord som har høyest score, regnet i prosent ut fra minst fem spilte partier i Ungdomsskoleklassen og sju spilte partier i Barneskoleklassen. Hvis flere spillere oppnår samme score, får alle en bokpremie.

STARTKONTINGENT:
Startkontingenten kr 1000 per lag og betales til Østfold Sjakkrets Ungdom, bankkonto xy , merket med NM for skolelag og skolens/lagets navn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 All rights reserved Webmaster
Foto:Bjørn Berg Johansen