Resultater fra kretsmesterskap i lynsjakk 13.11.98

Hele 32 mann hadde møtt frem til årets kretsmesterskap i lynsjakk (16 fra SSK, 7 fra FSS, 5 fra MSK og 4 (fire) fra IØSS). Hadde det ikke vært for det uvanlige starttidspunktet 18.00 hadde nok et par SSK spiller til deltatt. De to beste fra hver gruppe gikk vider til A-finalen. De to beste over 60 år i hver gruppe gikk videre til senior finalen. Den beste junioren i hver gruppe gikk videre til junior finalen. Før start ble spillerene rangert etter rating, de to beste i hver gruppe av de 16 (nedre halvdel) med lavest rating gikk videre til en B-finale. Den høyest ratete i gruppe B hadde 1502 i rating så noen svakt besatt turnering var dette ikke.

Gruppe 1. (15. runder)

Favoritten vant som ventet den innledende gruppen.

Gruppe 2. (15. runder)

Joachim Solberg avga kun to remiser og vant klar den innledende runden. Noe overaskende greide ikke Göran Thuresson som toppet SSK's ratingliste før turneringen å kvalifisere seg til finalen. Ragnar Knudsen som spilte sin første lyn turneringen på 6 (seks) år spilte meget godt etter to tap på de tre første rundene, men det holdt ikke til en finale plass.

A-Finale (6. runder)

Joachim Solberg, Moss SK tok sin 2. kretsmestertittel i 1998. Landslagskaptein Øivind Johansen med en rating 2162 ble henvist til en siste plass i finalen.